Procedură disciplinară a UEFA împotriva cluburilor Olympiakos şi Montpellier

O procedură disciplinară ce vizează cluburile Olympiakos Pireu şi Montpellier a fost deschisă în urma incidentelor de la meciul dintre cele două formaţii, disputat marţi la Pireu, scor 3-1, în grupa B a Ligii Campionilor, a anunţat UEFA.

88 afișări
Imaginea articolului Procedură disciplinară a UEFA împotriva cluburilor Olympiakos şi Montpellier

Procedură disciplinară a UEFA împotriva cluburilor Olympiakos şi Montpellier (Imagine: AFP/ Mediafax Foto

Violenţele au izbucnit în momentul în care suporterii francezi, care intrau în stadion, au aruncat cu petarde şi fumigene către poliţiştii care formau un cordon pentru a-i separa pe fanii celor două formaţii. Poliţiştii au intervenit şi incidentele au durat aproximativ zece minute. Nu a fost rănită nicio persoană şi nu a fost arestat niciun fan.

Clubul Olympiakos este vizat de procedura disciplinară pentru conduita incorectă a echipei (cel puţin cinci cartonaşe galbene) şi atitudinea suporterilor greci (folosirea laserelor, aruncarea unor obiecte), dar şi pentru lacune în organizarea meciului (măsuri de ordine insuficiente la intrarea spectatorilor).

Acest caz va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA la 22 noiembrie.

După etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor, în care echipa Montpellier a jucat în deplasare cu Schalke, scor 2-2, clubul francez a fost amendat cu 17.000 de euro deoarece fanii săi au aruncat cu diverse obiecte şi cu fumigene, precum şi pentru conduita jucătorilor (cartonaşele galbene primite).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici