Procurorii din SUA au deschis o anchetă în cazul programului de dopaj de stat a atleţilor ruşi

Procurorii din Statele Unite ale Americii au deschis, pe baza declaraţiilor medicului Grigory Rodchenkov, o anchetă în ceea ce priveşte progamul de dopaj de stat la care au participat atleţii ruşi înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014, a anunţat, miercuri, Reuters.

189 afișări
Imaginea articolului Procurorii din SUA au deschis o anchetă în cazul programului de dopaj de stat a atleţilor ruşi

Procurorii din SUA au deschis o anchetă în cazul programului de dopaj de stat a atleţilor ruşi

Ancheta procurorilor din Brooklyn vizează oficiali ruşi, sportivi, antrenori şi pe toţi cei ale căror teste antidoping au ieşit pozitive în timpul competiţiei de la Soci. Cu toate acestea, unul dintre procurorii Parchetului din Brooklyn, Robert Capare, a declarat, conform Reuters, că ancheta nu poate fi confirmată sau infirmată încă de către magistraţii americani.

Grigory Rodchenkov, directorul laboratorului antidoping care s-a ocupat de testarea a mii de sportivi, a declarat, că, personal, a dezvoltat un cocktail de trei substanţe interzise, care, mai apoi, a fost oferit atleţilor ruşi. Printre sportivii cărora le-au fost administrate aceste substanţe se numără 14 membri ai echipei de schi fond, inclusiv doi sportivi ai echipajului de bob, medaliaţi cu aur la Soci.

Până la sfârşitul Jocurilor Olimpice de Iarnă, medicul Grigory Rodchenkov, a estimat că un număr de minim 100 de probe de urină testate pozitiv au fost ascunse. Niciunul dintre sportivii ruşi care a participat la ediţia din 2014 nu a fost testat pozitiv, iar Rusia a câştigat cele mai multe medalii la concursul de la Soci.

Un raport al Agenţiei Mondiale Anti Doping (WADA) din luna noiembrie a anului trecut a indicat faptul că, în urma programului de dopaj de stat, Rusia ar putea primi o suspendare a participărilor la competiţiile internaţionale de atletism, dar nu a fost publicată nicio decizie oficială până în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici