CFR Cluj a câştigat Cupa României la fotbal. Iuliu Mureşan: Victoria este un pansament moral pe acest final de sezon. Rednic: Îmi pare rău că nu am putut să îi oferim noi Cupa lui Patrick Ekeng

CFR Cluj a câştigat, marţi, Cupa României, după ce a învins pe Dinamo Bucureşti cu 7-6 în urma loviturilor de departajare, într-o partidă disputată pe Arena Naţională. În timpul regulamentar, scorul a fost 2-2. Dinamo a ratat de la 11 metri prin Dorin Rotariu.

4693 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj a câştigat Cupa României la fotbal. Iuliu Mureşan: Victoria este un pansament moral pe acest final de sezon. Rednic: Îmi pare rău că nu am putut să îi oferim noi Cupa lui Patrick Ekeng

CFR Cluj a câştigat Cupa României la fotbal. Mircea Rednic: Îmi pare rău că nu am putut să îi oferim noi Cupa lui Patrick Ekeng (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Au marcat în timp regulamentar: Gnohere 23', Bicfalvi '36 / Juan Carlos Ruiz 47', Cristian Lopez 89'. Au înscris din lovituri de departajare: Bicfalvi, Gnohere, Anton, Lazăr / Cristian Lopez, Tiago Lopes, Beleck, Petrucci. Singurul fotbalist care a ratat la loviturile de departajare a fost Dorin Rotariu.

1-0: Harlem Gnohere a deschis scorul din penalty. Atacantul francez a fost faultat în careu de Andrei Mureşan, care a primit cartonaş galben.

2-0: Eric Bicfalvi a dublat avantajul echipei Dinamo, după ce a înscris cu capul din centrarea lui Romario Kortzorg

2-1: CFR Cluj a redus din diferenţă. Juan Carlos Ruiz l-a învins pe portarul lituanian Cerniauskas cu un şut din afara careului.

2-2: Cristian Lopez a egalat şi a trimis jocul în prelungiri, după ce a înscris cu capul în urma unei centrări din lovitură liberă.

Dinamo: Cerniauskas – Hanca (Marc 73'), Puljic, Mevlja, St. Filip – P. Anton (cpt) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palic (Nedelcearu 83'), Kortzorg (Lazăr 75') – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

CFR Cluj: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora (cpt) – Gomelt (Lopez 46'), Petrucci, J. Carlos Ruiz – Jakolis, Bud (Beleck 59'), Nouvier (Bruno 80'). Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Hanca 33', Kortzorg 67', Nedelcearu 90+5' / Mureşan 22', Tiago Lopes 70', Nouvier 79', Petrucci 87', Jakolis 119'

Cartonaşe roşii: -

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad), Octavian Şovre (Oradea), Sebastian Gheorghe (Suceava); adiţionali: Alexandru Tudor (Bucureşti) şi Sebastian Colţescu (Craiova); Rezervă: Adrian Radu Ghinguleac (Bucureşti).

Observator: Aron Huzu

Stadion: Arena Naţională, Bucureşti. Spectatori: 37.705.

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a lăsat de înţeles că nu pleacă de la echipă şi a anunţat că se va întâlni miercuri cu finanţatorul Ionuţ Negoiţă. Antrenorul formaţiei Dinamo a declarat că au fost jucători care nu au vrut să execute loviturile de departajare.

"Nu ne-a fost uşor, am suferit, îmi pare rău că nu am putut să îi oferim noi lui Ekeng această Cupă. Mergem înainte, ăsta este fotbalul, ei au avut mai multă şansă decât noi. Suntem trişti, dar trebuie să îi felicităm. Nu ştiu dacă am intrat relaxaţi, însă a venit golul din minutul 47. Am luat gol in minutele 47 şi 89.", a declarat Mircea Rednic pentru sport.ro.

Mircea Rednic l-a felicitat pe Dorin Rotariu fiindcă a avut curajul să bată lovitura de departajare.

"Au ratat jucători mai mari, aici e vorba de experienţă. Toţi am fost afectaţi, nu a fost un motiv că Rotariu a fost afectat. Noi o săptămână ne-am antrenat şi nu ne-am antrenat. Este lipsă de experienţă. Noi am analizat evoluţia lui Marc la penalty-uri. Îl felicit pe Rotariu că a vrut să bată, au fost alţii care nu au vrut să execute loviturile de departajare.", a declarat antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic.

Mircea Rednic a anunţat că se va întâlni cu finanţatorul Ionuţ Negoiţă pentru a discuta viitorul său la echipă.

"Până pe 30 iunie, mai sunt antrenor, aşa mi s-a transmis. Sunt aşa de trist, nu mă gândesc la ce va fi. A rămas să mă întâlnesc cu domnul Negoiţă miercuri. Nu vorbim pe sms. Nu am vorbit pe sms, ne întâlnim sau vorbim la telefon. Dacă vrem să fim mai puternici, trebuie să şi investim. Am cerut un atacant. Nu ştiu dacă rămân, însă Dinamo trebuie să se bată la anul la titlu. Pe viitor trebuie să ne întărim, în unele momente experienţa face diferenţa. Îi felicit pe băieţi pentru sezonul acesta şi cred că sunt multe realizări în acest an.", a spus Mircea Rednic la sport.ro.

Iuliu Mureşan, preşedintele echipei CFR Cluj, a declarat, după câştigarea Cupei României de către formaţia clujeană, că acest trofeu este un pansament moral şi financiar pe final de sezon.

"Din multe puncte de vedere, a fost un meci special. Mai ales ţinând cont de moartea lui Ekeng. Sunt invidios pe Dinamo că au o asemenea galerie, dar îi felicit pentru asta. Mi-a adus aminte de meciurile mari din Liga Campionilor. Ca joc, nu cred că Dinamo a fost peste noi. În repliza a doua, am dat gol repede şi asta ne-a ajutat. La penalty-uri, eram siguri că vom câştiga, pentru că băieţii exersează mult astfel de faze. Este un pansament moral pe acest final de sezon. Sigur, vor veni şi nişte bani, trebuie să ţinem cont că ne autofinanţăm în acest moment", a declarat Iuliu Mureşan.

Preşedintele echipei clujene a precizat că acest trofeu reprezintă şi un omagiu pentru fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, trecut în nefiinţă: "Ne vom ţine de promisiune, vom trimite o replică a trofeului în Camerun. Patrick Ekeng merită să aibă această Cupă pe mormântul lui. Vom rezolva detaliile tehnice cu Federaţia Romana de Fotbal, am inteles că nu este transmisibil trofeul, dar vom trimite o copie sau o replică în miniatură".

Antrenorul lui CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat după meci: "Sunt foarte fericit că am câştigat această Cupă. Băieţii au fost foarte buni, au dat dovadă de caracter, s-au luptat, au revenit de la 0-2. Trebuie să avem în vedere şi galeria impresionantă a lui Dinamo. Le-am zis la pauză că e important să reuşească să marcheze repede un gol. Să nu se gândească la scor, ci să rămână foarte concentraţi. Ei au intrat în teren, au dat totul şi am reuşit să câştigăm trofeul".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici