Finala Cupei României: Dinamo - CFR în cifre. CFR Cluj este neînvinsă în cupă în faţa lui Dinamo Bucureşti

ProSport vă prezintă cifrele legate de cea de-a 78-a finală a Cupei, Dinamo - CFR, azi, de la 21:30, pe Naţional Arena. Dinamo a cucerit 13 cupe şi a mai disputat alte 9 finale. CFR Cluj a cucerit 3 cupe şi a mai disputat o finală.

1458 afișări
Imaginea articolului Finala Cupei României: Dinamo - CFR în cifre. CFR Cluj este neînvinsă în cupă în faţa lui Dinamo Bucureşti

Finala Cupei României | Dinamo - CFR în cifre, cele 76 de finale şi performanţa lui Bicfalvi, Mincă şi Bud

Cupe la activ

Dintre jucătorii prezenţi în cele două loturi şi-au adjudecat trofeul numai Bicfalvi (pe când era la Steaua) alături de Mincă şi Bud, aceştia cu actuala lor echipă, cu toţi câte o singură dată, informează ProSport.

Cei doi antrenori au mai cucerit în această calitate trofeul, Rednic cu Rapid în 2002 (când a condus-o doar în finală), pornind totodată şi acea campanie a Petrolului din 2012-13 (doar la meciul din 16-imi), iar Toni Conceição tot cu CFR în 2008-09 (ultimele trei jocuri), începând-o şi pe cea din 2009-10 (primele două jocuri)

Întâlniri anterioare

CFR Cluj este neînvinsă în cupă în faţa lui Dinamo. Cele două s-au mai întâlnit în trei rânduri: mai întâi, în semifinalele ediţiei 2009-10, când la Bucureşti a fost 1-1, iar la Cluj 2-1 pentru gaze, iar apoi în sferturile ediţiei 2012-13, când CFR s-a impus pe teren propriu cu 2-1, după prelungiri. Dintre jucătorii care s-au confruntat atunci, doar Camora mai este prezent.

Cele două s-au mai confruntat într-o finală, cea supercupei din 2012, când Dinamo s-a impus în urma loviturilor de departajare,4-2, după 120 de minute scorul fiind 2-2.

Reamintim şi bilanţul dintre cele două în campionat: 40 întâlniri, 18 victorii dinamoviste, 15 clujene şi 7 egaluri.
Dinamo a învins-o pe CFR cu 2-0, la Bucureşti, în sferturile actualei ediţii a Cupei Ligii.

Arbitri

Va fi a doua finală de cupă arbitrată de arădeanul Ovidiu Haţegan, precedanta fiind cea din 2013-14, Astra – Steaua, când la una dintre linii l-a avut pe Octavian Şovre (Oradea), care va oficia şi astăzi. Celălalt asistent, Sebastian Gheorghe (Suceava), a fost prezent la finala din 2011, de la Braşov, Steaua – Dinamo. În afara lui Haţegan, un singur arbitru din Arad a mai condus o finală, Ion Igna, în 1976-77 (ulterior mutându-se la Timişoara), Univ. Craiova – Steaua 2-1.

Arena

Va fi a 72-a finală care se va disputa la Bucureşti şi a 5-a de pe Arena Naţională

Citeşte continuarea pe ProSport.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici