Proprietarii de pub-uri din Germania vor boicota difuzarea meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar

Unii proprietari de pub-uri din Germania nu vor difuza meciuri de la viitoarea Cupă Mondială din Qatar, spunând că au luat această decizie din „punct de vedere etic", având în vedere situaţia drepturilor omului din statul din Golf.

4604 afișări
Imaginea articolului Proprietarii de pub-uri din Germania vor boicota difuzarea meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar

Sursa foto: Profimedia

Qatar, prima ţară din Orientul Mijlociu care va găzdui Cupa Mondială, a fost supusă unei intense presiuni internaţionale pentru tratamentul aplicat lucrătorilor străini şi pentru legile sociale restrictive.

Neliniştea legată de situaţia drepturilor omului în această ţară a dus la apeluri pentru ca echipele şi oficialii să boicoteze meciurile din cadrul turneului din 20 noiembrie-18 decembrie.

„Au fost încălcate prea multe drepturi ale omului şi, din punct de vedere etic, nu pot justifica acest lucru", a declarat pentru Reuters Fanny Delaune, proprietara barului sportiv „Babel" din Bonn.

„Unii o înţeleg şi alţii se vor uita oricum, dar, în cele din urmă, este barul meu şi decizia mea".

Tobias Epping, care deţine barul „Die Wache", va face acelaşi lucru.

„Nu doar eu, ci şi clienţii mei obişnuiţi, pe care i-am rugat să voteze pe Facebook şi Instagram, am decis să nu mai difuzăm Cupa Mondială pentru că a existat un moment în care am spus „ajunge"", a spus el.

„Numărul de muncitori ucişi a depăşit 15.000, stadioanele sunt dotate cu aer condiţionat în astfel de momente şi nu poţi bea nici măcar o bere, ceea ce pentru mine, ca proprietar de bar, evident că face parte din categoria „aşa nu”. Nu mai putem susţine aşa ceva.

„Din punct de vedere economic: a fost aceasta o decizie inteligentă? Probabil că nu. Dar cel puţin poţi merge la un bar cu conştiinţa curată..."

O analiză a ziarului Guardian din februarie 2021 a concluzionat că 6.500 de migranţi din Asia de Sud au murit în Qatar din 2010, iar Organizaţia Internaţională a Muncii a declarat că Qatar nu raportează în mod adecvat decesele muncitorilor.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au contestat afirmaţiile potrivit cărora mii de oameni au murit în timpul pregătirilor pentru turneu.

Guvernul Qatarului a declarat că sistemul său de muncă este în curs de dezvoltare, dar a negat un raport al Amnesty din 2021, potrivit căruia mii de lucrători migranţi erau încă exploataţi.

O fană, care nu şi-a împărtăşit numele, a declarat că va susţine boicotul barurilor.

"Chiar dacă Qatar ar avea stadioane grozave şi muncitori plătiţi fantastic, în orice caz, o Cupă Mondială în timpul iernii este o prostie", a spus ea.

„Dar, în acest caz, este total inacceptabil. Nu am chef să mă uit şi susţin pe deplin boicotul. Nu mă voi uita".

Organizatorii, care au promis o Cupă Mondială neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, spune că sistemele de răcire a stadioanelor necesită aproximativ o cincime din energia tipică pentru răcirea unor spaţii de aceeaşi mărime, cum ar fi terminalele aeroporturilor sau terenurile de baseball închise.

Cupa Mondială va avea loc la sfârşitul toamnei, când căldura verii din Qatar s-a domolit şi temperaturile scad de obicei la medii de 20 de grade Celsius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici