Proprietarul clubului Manchester City dezminte că vrea să cumpere gruparea Real Madrid

Şeicul Mansour Bin Zayed Al Nahyan, proprietar al clubului de fotbal Manchester City, a dezminţit informaţiile conform cărora ar dori să achiziţioneze gruparea spaniolă Real Madrid pentru un miliard de euro.

475 afișări
Imaginea articolului Proprietarul clubului Manchester City dezminte că vrea să cumpere gruparea Real Madrid

Proprietarul clubului Manchester City dezminte că vrea să cumpere gruparea Real Madrid

Într-un comunicat publicat de agenţia oficială Wam, şeicul Mansour a respins ca fiind "fără fundament şi lipsite de credibilitate" informaţiile publicate pe această temă de jurnalul sportiv AS.

"Şeicul Mansour Ben Zayed îşi concentrează în prezent toate eforturile şi atenţia pentru a asigura clubului Manchester City un loc în elita grupărilor din Marea Britanie. Şeicul apreciază experienţa Realului şi este un mare susţinător al acordului de înfrăţire încheiat în 2005 între clubul spaniol şi gruparea Al-Jazira din Abu Dhabi, pe care o conduce", se arată în comunicat.

Publicaţia As a anunţat că şeicul Mansour vrea să devină proprietar la Real Madrid şi este pregătit să plătească în acest sens un miliard de euro, chiar dacă o astfel de tranzaţie este însă imposibilă, deoarece statutul clubului spaniol nu permite acest lucru. Pentru ca o astfel de achiziţie să aibă loc, Real Madrid trebuie să se transforme în societate anonimă, schimbare ce ar avea nevoie de votul favorabil al "socios", membrii clubului care, ca şi acţionarii, aleg conducerea clubului şi votează situaţia financiară.

AS menţionează că, în conformitate cu regulile UEFA, şeicul Mansour nu ar putea fi proprietar a două cluburi în acelaşi timp, astfel că ar fi obligat să renunţe la Manchester City dacă va prelua Realul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici