Protestul suporterilor FC Timişoara, încheiat fără incidente

Mitingul la care au participat câteva mii de suporteri ai FC Timişoara, duminică seară, în Piaţa Operei din municipiu, s-a încheiat, în jurul orei 21.00, fără a fi înregistrate incidente.

19 afișări
Imaginea articolului Protestul suporterilor FC Timişoara, încheiat fără incidente

Noi proteste ale suporterilor FC Timişoara, în Piaţa Operei (Imagine: Mediafax Foto)

 

Aproximativ patru mii de suporteri ai FC Timişoara s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Operei din Timişoara, unde au protestat faţă de depunctarea echipei. Mulţi dintre fanii echipei au fost îmbrăcaţi în alb-violet sau au avut pancarte în aceste culori, scandând lozinci împotriva conducerii FRF.

La un moment dat, numărul participanţilor la miting ajunsese la aproximativ 10.000 de persoane pentru că în zonă s-au oprit foarte mulţi trecători.

Liderii galeriei au luat cuvântul pe rând la un microfon instalat la balconul Operei. Ei au acuzat conducerea FRF şi au cerut demisia lui Mircea Sandu. Ei au spus că decizia de depunctare a echipei Poli Timişoara este greşită pentru că suporterii sunt cei care nu vor, de fapt, să renunţe la culorile alb-violet.

Liderii galeriei FC Timişoara au obţinut autorizaţie din partea municipalităţii pentru desfăşurarea mitingului între orele 19.00-21.00, promiţând autorităţilor locale că de această dată protestele se vor desfăşura fără blocarea arterelor de circulaţie din oraş.

La faţa locului au fost mobilizate importante forţe de ordine, însă nu a fost necesară intervenţia acestora pentru că mitingul s-a desfăşurat fără incidente.

În jurul orei 21.00, suporterii au început să se împrăştie, mitingul încheindu-se.

 

Suporterii FC Timişoara au protestat şi joi seară, timp de aproximativ patru ore, în centrul Timişoarei, în Piaţa Operei, unde au scandat mesaje împotriva FRF şi împotriva lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, după ce au blocat Drumul Naţional 6 Timişoara - Lugoj, una dintre cele mai importante căi de acces în oraş. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a încerca dispersarea suporterilor. După această intervenţie, fanii au decis să se îndrepte spre centrul oraşului, iar circulaţia pe DN 6 a fost deblocată.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici