Prunea: Cei şase jucători care au plecat din cantonament nu se vor întoarce niciodată

Managerul sportiv al FC Dinamo, Florin Prunea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii care au plecat joi din cantonamentul echipei din Cluj nu se vor întoarce niciodată.

26 afișări
Imaginea articolului Prunea: Cei şase jucători care au plecat din cantonament nu se vor întoarce niciodată

Prunea: Cei şase jucători care au plecat din cantonament nu se vor întoarce niciodată (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Cei şase nu se vor întoarce niciodată. Să revenim la desfăşurarea evenimentelor. La 12.35 (n.r. în noaptea de miercuri spre joi) am fost anunţat că cei trei, Diabate, Kone şi N'Doye, au plecat din hotel. Am încercat să-i sun, dar aveau telefoanele închise. Nu i-am găsit prin tot oraşul. Am stat până la 5.35 în hotel, când au apărut. Atunci le-am comunicat sancţiunile. Lui N'Doye că e exclus, celorlalţi doi că vor fi amendaţi conform regulamentului de ordine interioară. După aceea a apărut un eveniment, zic eu premeditat, cu Bratu. Persoane din afara clubului au comandat toate aceste lucruri. Cei cinci trebuiau să fie solidari cu restul echipei, nu cu Bratu", a declarat Prunea în cadrul conferinţei de presă de la Hotel Premier, din Cluj Napoca.

Prunea: Atacantul Florin Bratu a avut o ieşire necontrolată la adresa mea

"Am cerut regulamentele LPF şi FRF pentru a şti cum procedăm. Jucătorii vor rămâne la dispoziţia clubului. Le mulţumesc jucătorilor care au rămas. Au dovedit că sunt dinamovişti adevăraţi. Bratu a avut o ieşire necontrolată la adresa mea, despre care nu vreau să vorbesc. Eu îmi voi continua activitatea la Dinamo, am o datorie morală faţă de acest club care m-a crescut şi m-a format ca om. Eu nu l-am înjurat pe Bratu. Ceea ce a făcut el nu comentez. Dacă evenimentele acestea au avut vreo legătură cu Giovani Becali cred că veţi comenta voi (presa - n.r). Eu nu zic mai multe. Dacă vrea Becali să pună mâna pe club? E o întrebare bună, dar nu vreau să comentez. Nu ştiu care e situaţia la nivelul acţionariatului".

Antrenorul Cornel Ţălnar ştia de nemulţumirile din cadrul echipei

"Ştiam că ceva scârţâie la nivelul echipei încă de după Paşti, când a fost conflictul acela între N'Doye şi Bratu. Celor de la CFR şi Steaua le era frică de noi, jucăm cel mai bun fotbal, iar apoi au apărut toate aceste lucruri. Eu am discutat cu Bratu ieri şi i-am explicat că el oricum trebuia să se întoarcă la Dinamo II, era stabilit încă dinaintea plecării spre Cluj. Ceilalţi mi-au zis că pleacă de la echipă pentru a se solidariza cu Bratu. Of-ul lor cel mare a fost legat de N'Doye. I-am zis lui Ousmane, imediat după ce a venit înapoi la hotel: «Perlă blondă ce eşti, chiar nu se mai poate. Trebuie să ne despărţim». Aproape că a început să plângă. I-am spus că s-a terminat, că nu mă interesează. I-am explicat că putea să-mi ceară voie, dacă vroia să meargă la băiatul ăsta din Cluj, la Kone. Ceilalţi m-au dezamăgit crunt. Pentru Mărgăritescu m-am certat cu Borcea să-l aduc, am garantat eu pentru el, Boştină era în tribună când am venit eu la Dinamo, se saluta cu spectatorii, iar acum e cel mai bun mijlocaş din ţară. Pe Alexe îl cresc de la 15 ani. El nu era nimic în fotbal dacă nu eram eu. Dintre toţi, doar cu Adrian Cristea n-am avut relaţii mai lungi", a declarat Ţălnar.

Tehncianul are la dispoziţie doar 13 jucători de la prima echipă pentru partida cu Gloria Bistriţa:

"Dacă nu avem cu cine să jucăm, intrăm noi. Mie îmi pare rău că au plecat acei jucători, au lăsat echipa descoperită. Cornel Dinu mi-a spus că e bucuros că nu a murit până acum şi a trăit să o vadă şi pe asta. Suntem 13 jucători mari şi laţi pentru meciul de la Bistriţa. Am cerut încă cinci jucători de la echipa a doua, care vor veni azi".

Ţălnar nu vrea să renunţe la funcţia de antrenor principal al echipei

"N-am vrut niciodată să renunţ. De ce să o fac? Eu sunt la Dinamo pentru momentele grele, alţii sunt la bine. Pe mine mă interesează enorm cum joacă echipa, cred că asta e cartea de vizită a unui antrenor. E exclus ca cei şase să fi băut în cantonament. Nu s-a întâmplat asta niciodată. Au mai scris ziarele că stau cu reviste porno pe acolo. Mai rămânea să se scrie că suntem homosexuali. E ciudat că aceste articole apar tocmai înaintea meciurilor importante din ultima vreme".

Lotului FC Dinamo i se vor alătura jucătorii Todea, Vranjkovici, Predescu, Zivnyi şi Daminuţă, de la echipa a doua, care vor face joncţiunea cu restul formaţiei la Bistriţa. În drumul spre Bistriţa, dinamoviştii se vor opri, vineri, la Beclean, unde vor acorda autografe fanilor.

Partida Gloria Bistriţa-Dinamo, din cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici