Prunea: Nu mă incriminează stenogramele

Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că stenogramele apărute în presă nu îl incriminează şi a subliniat că nu are niciun amestec în cazul de corupţie din arbtrajul românesc.

14 afișări
Imaginea articolului Prunea: Nu mă incriminează stenogramele

Prunea: Nu mă incriminează stenogramele (Imagine: Mediafax Foto)

"În stenograma care a apărut acum nu este nimic nou faţă de ce a apărut acum câteva zile. Nu mă incriminează cu nimic stenogramele. Am conştiinţa împăcată din punctul meu de vedere. Eu nu ştiu să fiu în vizorul DNA, dar dacă voi fi chemat să dau explicaţii în acest caz, o voi face. Bineînţeles că mă voi prezenta în faţa oricărei instituţii a statului, la fel cum am făcut şi în problemele care au fost cu transferurile ajunse în instanţă. Pe mine nu m-a avertizat nimeni că voi fi anchetat. Nu am niciun amestec în acest caz de corupţie", a spus oficialul federaţiei.

Prunea a afirmat că majoritatea preşedinţilor şi patronilor de cluburi îl sunau, dar nu pentru a-i solicita arbitraje favorabile, ci pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de arbitri. "Eram sunat foarte des de oficiali din fotbalul românesc, aşa cum s-a întâmplat şi cu telefonul primit de la domnul Penescu. Şi nu numai înainte sau după meciuri, ci chiar în timpul jocurilor. Eram sunat de anumite persoane care erau nemulţumite. Nu îmi solicitau nimic, îmi spuneau: «Uite, ţi-am spus eu, uite ce mi-au făcut». Erau meciuri în care eram sunat şi de 3-4 ori. Şi eram obligat să răspund. Lucrând în administraţia FRF eram obligat să răspund şi să aplanez cât pot asemenea lucruri. Majoritatea preşedinţilor şi patronilor mă sunau. Niciodată nu mi-au cerut arbitraje favorabile, mă sunau să-şi arate nemulţumirea de felul în care erau arbitraţi", a menţionat Florin Prunea.

Directorul de relaţii internaţionale a adăugat că nu era singurul din FRF care era sunat de conducătorii de cluburi. "Telefoane de la preşedinţi şi patroni primeau cu siguranţă şi alte persoane din federaţie. Păi domnul Lupescu acum două zile a primit un telefon de la Timişoara, în care i se sugera să ia legătura cu Balaj şi să-i transmită să arbitreze corect. Dacă şi la Balaj există suspiciuni, atunci ne ducem toţi, ne lăsăm de fotbal şi ne apucăm de altceva", a precizat Prunea.

În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA, apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea în legătură cu arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, precum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici