Prunea şi Lupescu apreciază programul grupei a 7-a a preliminariilor CM-2010

Directorul departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, s-au declarat mulţumiţi de programul grupei a 7-a a preliminariilor CM-2010, însă au arătat că au fost necesare şi compromisuri.

3 afișări
Imaginea articolului Prunea şi Lupescu apreciază programul grupei a 7-a a preliminariilor CM-2010

Prunea şi Lupescu apreciază programul grupei a 7-a a preliminariilor CM-2010

Directorul departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat că reprezentanţii tuturor federaţiilor din grupa a 7-a a preliminariilor CM-2010 au trebuit să facă unele compromisuri în privinţa programului, dar şi-au dorit să nu se ajungă la "arbitrajul FIFA".

"Ne-am înţeles pentru programul grupei. N-a fost uşor, discuţiile au durat 6-7 ore. În mare parte suntem mulţumiţi, a trebuit să facem şi noi unele compromisuri, la fel au făcut toţi ceilalţi, pentru că ne-am dorit să nu ajungem la arbitrajul FIFA, unde echipele mari probabil ar fi fost dezavantajate. Nu contează că vom juca în ultimele meciuri în deplasare cu Franţa şi Serbia. Acum totul depinde de echipă", a declarat Prunea agenţiei MEDIAFAX.

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Ionuţ Lupescu, a declarat că el şi ceilalţi reprezentanţi ai forului român au obţinut "în mare parte" ceea ce şi-au dorit la discuţiile pentru stabilirea programului grupei a 7-a a preliminariilor CM-2010.

"În mare parte am reuşit să obţinem ce ne-am proprus, acum rămâne să joace bine băieţii. Cred că 80-90 la sută din strategia pe care ne-o propusesem pentru această întâlnire s-a împlinit. Suntem mulţumiţi. Decât să ajungem la tragerea FIFA, în care se poate întâmpla orice... Sincer, niciunul dintre reprezentanţii celor şase federaţii naţionale nu e pe deplin mulţumit. Fiecare a trebuit să facă unele compromisuri. Important este că ne-am înţeles. Şi selecţionerul e mulţumit", a spus Lupescu.

Oficialul FRF a explicat că pentru România programul are mai multe aspecte favorabile: "Sunt mai multe puncte bune în acest pogram: că jucăm doar trei meciuri în 2008, că jucăm cu Serbia în 2009, că nu jucăm duble cu Franţa şi cu Serbia, că jucăm primul meci acasă şi că încheiem tot pe teren propriu".

Reprezentativa României va debuta împotriva Lituaniei în grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2010, la 6 septembrie 2008, urmând să întâlnească Franţa în data de 11 octombrie, în etapa a treia. Programul complet al României în grupa a 7-a de calificare la turneul final din Africa de Sud este următorul: 6 septembrie 2008: România - Lituania; 10 septembrie 2008: Insulele Feroe - România; 11 octombrie 2008: România - Franţa; 28 martie 2009: România - Serbia; 1 aprilie 2009: Austria - România; 6 iunie 2009: Lituania - România; 5 septembrie 2009: Franţa - România; 9 septembrie 2009: România - Austria; 10 octombrie 2009: Serbia - România; 14 octombrie 2009: România - Insulele Feroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici