Prunea şi Săndoi, la tragerea la sorţi a preliminariilor CE de tineret

Directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, şi antrenorul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, vor participa, miercuri, la Aarhus, la tragerea la sorţi a grupelor de calificare la Campionatul European de tineret, ediţia 2009-2011, conform site-ului oficial al federaţiei.

14 afișări
Imaginea articolului Prunea şi Săndoi, la tragerea la sorţi a preliminariilor CE de tineret

Prunea şi Săndoi, la tragerea la sorţi a preliminariilor CE de tineret (Imagine: Liviu Chirică - Mediafax Foto)

În perspectiva tragerii la sorţi, care va avea loc la ora 16.00, cele 52 de federaţii naţionale care s-au înscris în preliminarii au fost împărţite în cinci urne valorice, luându-se în calcul coeficienţii rezultaţi în urma participării reprezentativelor "Under 21" în ultimele două campanii de calificare (2006-2007 şi 2007-2009):

Urna A: Spania, Anglia, Italia, Germania, Serbia, Franţa, Austria, Turcia, Israel şi Rusia;

Urna B: Belarus, Cehia, Portugalia, Suedia, Finlanda, Ţara Galilor, Elveţia, Ucraina, România şi Croaţia;

Urna C: Olanda, Belgia, Scoţia, Ungaria, Grecia, Norvegia, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria şi Irlanda de Nord;

Urna D: Polonia, Letonia, Slovacia, Albania, Macedonia, Islanda, Slovenia, Irlanda, Bosnia Herţegovina şi Muntenegru;

Urna E: Cipru, Georgia, Lituania, Kazahstan, Andorra, Insulele Feroe, Estonia, Malta, San Marino, Azerbaidjan, Liechtenstein şi Luxemburg.

În total, vor fi 10 grupe, dintre care două cu şase echipe (grupele 1 şi 2) şi opt cu cinci echipe (grupele 3-10). După disputarea meciurilor din cadrul grupelor (sistem campionat, tur-retur), câştigătoarele celor 10 grupe şi cele mai bune patru echipe care se vor clasa pe locul 2 (în total, 14 naţionale) vor juca meciuri de baraj, cele şapte câştigătoare ale acestora urmând să se alăture Danemarcei (ţara gazdă a turneului final, calificată direct) în faza finală, ce va avea loc în luna iunie a anului 2011.

În condiţiile în care sunt calificate la turneul final al Cupei Mondiale FIFA "Under 20", ediţia 2009, care se va desfăşura în Egipt, în perioada 25 septembrie - 16 octombrie 2009, naţionalele Germaniei, Angliei, Spaniei, Ungariei, Italiei şi Cehiei vor fi repartizate în grupe de cinci şi nu vor juca în preliminariile C.E. în luna octombrie a anului 2009.

Datele jocurilor din cadrul preliminariilor, puse la dispoziţie de UEFA, sunt următoarele: 28/29 martie, 31 martie/1 aprilie, 6/7 iunie, 9/10 iunie, 5/6 septembrie, 8/9 septembrie, 10/11 octombrie, 13/14 octombrie, 14/15 noiembrie, 17/18 noiembrie, 4/5 septembrie 2010 şi 7 septembrie 2010 (ultimele meciuri în toate grupele)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici