Prunea, suspendat cinci etape de Comisia de Disciplină pentru injuriile aduse echipei Steaua

Preşedintele clubului CSMS Iaşi, Florin Prunea, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu cinci etape de suspendare şi 11.300 de lei penalitate sportivă pentru injuriile scandate la adresa formaţiei Steaua în timpul unei intervenţii în direct la un post de televiziune.

156 afișări
Imaginea articolului Prunea, suspendat cinci etape de Comisia de Disciplină pentru injuriile aduse echipei Steaua

Prunea, suspendat cinci etape de Comisia de Disciplină pentru injuriile aduse echipei Steaua (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În temeiul art. 52 al. 2 lit. a din RD se sancţionează pârâtul Florin Prunea cu măsura suspendării pentru 5 (cinci) jocuri şi penalitate sportivă de 11.300 lei", se menţionează în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al FRF.

La 28 mai, la finalul partidei CSMS Iaşi - Steaua, scor 0-0, din cadrul ultimei etape a Ligii I, Florin Prunea a intrat în direct la postul Digi Sport, iar înainte de a acorda interviul a scandat injurii la adresa formaţiei roş-albastre împreună cu un grup de suporteri din tribună.

Oficialul şi-a explicat ieşirea prin faptul ca el şi jucătorii ieşeni au fost înjuraţi de spectatorii de la peluza stadionului, care deşi erau din localitate susţineau formaţia Steaua, devenită campioană la finalul acelei partide. "Mi se pare inadmisibil ca eu şi jucătorii să fim înjuraţi de proprii suporteri. Indiferent de echipa unde voi fi în continuare conducător anunţ de pe acum că la meciurile cu Steaua biletul va fi 20 de milioane la peluză. Trebuia să fie sărbătoarea noastră şi nu a Stelei la finalul jocului. Respect Steaua, dar nu e posibil să fi înjurat de proprii suporteri", explica Prunea la 28 mai.

Echipa Steaua a câştigat campionatul României pentru a treia oară consecutiv şi a 26-a oară în istoria sa, în urma remizei cu formaţia CSMS Iaşi, scor 0-0, şi a eşecului înregistrat de ASA Târgu Mureş, scor 1-2, cu Oţelul Galaţi, în ultima etapă a Ligii I.

Fost component al echipei Dinamo, Florin Prunea şi-a declarat în mai multe rânduri susţinerea pentru formaţia ASA Târgu Mureş în lupta pentru titlu cu Steaua din ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici