PSG şi Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor

  • Seară de marţi cu 11 goluri în primele două meciuri ale manşei retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
  • La Barcelona, PSG a întors rezultatul din tur, cu Araujo eliminat de Istvan Kovacs, catalanii rămânând în 10 oameni.
  • La Dortmund, Simeone & Co au avut calificarea în mână, dar nemţii au replicat la final.
1787 afișări
Imaginea articolului PSG şi Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor

PSG şi Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor

Barcelona – PSG 1-4 (1-1)

Barcelona a marcat prima după ce PSG a dominat primele minute de joc pe Estadi Olímpic Lluís Companys. Adolescentul Yamal (16 ani) a pătruns din flancul drept în careu, a centrat pe jos în faţa porţii, de unde Raphinha a marcat cu noroc, în minutul 12, pentru 1-0 şi 4-2 la general în favoarea gazdelor.

Echilibrul meciului s-a rupt în minutul 29, când arbitrul român Istvan Kovacs a acordat cartonaş roşu lui Araujo, pentru un fault inutil, lăsând gazdele în inferioritate numerică.

Dembele a egalat cu cinci minute înainte de pauză, după o centrare la bara a doua a lui Barcola, iar Vitinha a marcat pentru 1-2, la revenirea de la vestiare, în minutul 54, restabilind egalitatea la general (4-4).

Tensiunea de pe banca Barcelonei a dus la eliminarea antrenorulu Xavi, pentru un gest nesportiv, în minutul 56.

Joao Cancelo a făcut apoi cadou un penalty francezilor, dictat ferm de Kovacs şi transformat fără emoţii de Mbappe, în minutul 61.

Barca a replicat în ultimele minute, însă nici Levandovski, nici Raphinha nu au prins cadrul porţii din poziţii promiţătoare, în timp ce Gundogan a luat la ţintă bara porţii lui Donnarumma.

După o ultimă ratare a lui Levandowski, PSG a plecat pe contraatac şi a închis meciul după o fază complicată, în care Ter Stegen a respind două execuţii, Mbappe fiind ultimul care a şutat, a treia oară, pentru un neverosimil 1-4 pentru francezi, care au obţinut calificarea în semifinale.

Borussia Dortmund – Atletico Madrid 4-2 (2-0)

Desfăşurarea meciului de la Dortmund, cu Atletico Madrid, a fost una dramatică pentru suporterii ambelor tabere. Început cu un avantaj de un gol pentru spanioli, meciul a debutat cu germanii dominând jocul în jumătatea adversă.

În interval de doar 5 minute, Brandt (min. 34) şi Maatsen (39), gazdele au trecut în avantaj la general, cu 3-2, scor de calificare.

După pauză, oamenii lui Simeone au renunţat la abordarea ultradefensivă şi au urcat în jumătatea gazdelor. Eforturile ofensive ale spaniolilor au dat roade când Hummels a marcat în proprie poartă, în încercarea de respinge un şut, la doar 4 minute după reluare, gol ce a restabilit egalitatea la general, 3-3.

Angel Correa, introdus la pauză în locul lui Morata, a fost protagonistul următoarele 15 minute, după două ratări mari reuşind să restabilească egalitatea în meci (2-2, min. 64) şi să dea lui Atletico avantaj la general.

Neimpresionaţi de realizările spaniolilor şi cu sprijinul legendarilor lor suporteri, „galbenii” au întors din nou soarta partidei, cu două goluri, la interval de doar 3-4 minute.

Fulkrug a făcut 3-2, în minutul 71, cu o execuţie de fineţe, cu capul, la centrarea în faţa porţii a lui Sabitzer, pentru ca mai apoi, acelaşi Sabitzer să marcheze cu un şut din marginea careului pentru 4-2 (min 74) şi 5-4 la general.

Finalul de meci a fost dominat tot de germani, care au sigilat rezultatul şi şi-au asigurat o semifinală cu PSG, care se joacă în dublă manşă, pe 30 aprilie şi 7 mai, Dortmund gazdă la meciul tur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici