Publicaţia Corriere dello Sport, în centrul unui scandal de rasism. Titlul care a stârnit un val de reacţii. FOTO

Publicaţia Corriere dello Sport a dat naştere unui nou episod de rasism în Italia. Totul a plecat de la titul cu care a fost deschisă ediţia de joi, care avea ca temă meciul dintre Inter Milano şi AS Roma programat vineri seară.

99 afișări
Imaginea articolului Publicaţia Corriere dello Sport, în centrul unui scandal de rasism. Titlul care a stârnit un val de reacţii. FOTO

Publicaţia Corriere dello Sport, în centrul unui scandal de rasism. Titlul care a stârnit un val de reacţii. FOTO

Concret, pe prima pagină se aflau jucătorii Romelu Lukaku, de la Inter, şi Chris Smalling, de la AS Roma, alături de titlul ”Black Friday”. Mulţi dintre oamenii de fotbal din Italia s-au arătat deranjaţi de remarca faţă de cei doi jucători de culoare. Unul dintre aceştia a fost chiar impresarul atacantului legitimat la Inter.

”Mie, ca italian, îmi este ruşine de ce se întâmplă. Avem o mare problemă cu rasismul în ţara noastră. Am sentimentul că trăim în anii 1920. Ne confruntăm cu o problemă de cultură.” , a punctat Federico Pastorello pentru Sky Sports.

Partida dintre Inter Milano şi AS Roma este programată vineri, de la ora 21:45. Cele două echipe se află pe locuri de cupele europene. Gazdele sunt chiar pe primul loc în Serie A, cu 37 de puncte, la un punct peste poziţia secundă, Juventus, iar romanii se situează pe treapta a 5-a a clasamentului, cu 28 de puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scandal,
rasism,
italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici