Publicaţia spaniolă AS: „Barca şi-a pus în scenă demisia din elita fotbalului”

  • Barcelona nu a reuşit să treacă de faza grupelor, în Liga Campionilor, pentru prima dată din 2000-01.
  • Aceasta este a patra eliminare a Barçei în cele 29 de participări în faza grupelor CL.
  • Niciodată "blaugrana" nu a încheiat o fază a grupelor cu un număr atât de mic de goluri marcate, doar două.
527 afișări
Imaginea articolului Publicaţia spaniolă AS: „Barca şi-a pus în scenă demisia din elita fotbalului”

Foto: Twitter/ Barcelona

Barça va juca în a doua competiţie europeană (Cupa UEFA/Europa League) pentru prima dată din sezonul 2003-04. Aceasta este a doua cea mai lungă pauză de acest fel în rândul marile cluburi europene. Doar Real Madrid nu a jucat acolo pentru o perioadă mai lungă de timp (din 1994-95).

După un parcurs cu două victorii împotriva lui Dinamo Kiev şi o remiză albă cu Benfica, pe teren propriu, Barcelona avea nevoie de un rezultat pozitiv împotriva lui Bayern Munchen, dar nu a reuşit nici o secundă să pună cu adevărat probleme bavarezilor, într-o Germanie înzăpezită.

Xavi a ales o formulă de joc 4-3-3, pentru a combate tridentul ofensiv al lui Bayern format din Kingsley Coman, Robert Lewandowski şi Leroy Sane, susţinuţi de unul dintre cei mai buni mijlocaşi ofensivi din lume, Thomas Muller, şi de băiatul minune Jamal Musiala, dar din păcate nu au reuşit să păstreze posesia aşa cum şi-ar fi dorit.

În plus, Jordi Alba s-a accidentat după o jumătate de oră, iar ieşirea sa a deschis calea spre poarta lui Ter Stegen, Bayern marcând două goluri în decurs de zece minute. Muller a deschis scorul cu capul, din centrarea lui Lewandowski, înainte ca Sane să înscrie un gol cu un şut de la distanţă.

Lucrurile nu s-au îmbunătăţit prea mult în a doua repriză pentru Barça, Bayern extinzându-şi avantajul imediat după prima oră de joc, cu golul lui Musiala.

Thomas Müller a devenit al 8-lea jucător la nivel internaţional şi primul german care înscrie peste 50 de goluri în Liga Campionilor.

Golul marcat de el a fost al 8-lea împotriva Barcelonei, neexistând nici un alt fotbalist de la care Barcelona să fi primit atâtea goluri

Site-ul spaniol AS a punctat după meci: "Barca şi-a pus în scenă demisia din elita fotbalului, într-o demonstraţie a tuturor neajunsurilor sale, când a căzut fără opoziţie în faţa unui Bayern Munchen care, din nou în viteza a treia şi fără să dea senzaţia că vrea să umilească, a răpus Barca cu 3-0, cu atitudinea unui tigru obosit căruia îi este lene să vâneze un pui de gazelă, dar care face ceea ce natura aşteaptă de la el."

Site-ul spaniol Marca a titrat la rândul său: "Barca este încă prizioneră în timp. Coşmarul a început după 2-8 la Lisabona (victoria lui Bayern în sferturile de finală din 2020 în faţa Barcei) şi continuă până în prezent, după ce a cedat la Munchen şi a fost retrogradată în Europa League".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici