Pustai: Am ajuns la trei puncte de un loc salvator, dar trebuie să ne păstrăm picioarele pe pământ

Antrenorul formaţiei Rapid, Cristian Pustai, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să rămână la fel de concentraţi chiar dacă echipa a ajuns după primele şase etape ale returului la doar trei puncte de locul 12, cel care asigură salvarea de la retrogradare.

67 afișări
Imaginea articolului Pustai: Am ajuns la trei puncte de un loc salvator, dar trebuie să ne păstrăm picioarele pe pământ

Pustai: Am ajuns la trei puncte de un loc salvator, dar trebuie să ne păstrăm picioarele pe pământ (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Am plecat cu un handicap destul de mare, pentru că la începutul pregătirilor trebuia să ne dăm de două ori jos din autocar pentru a putea să ne număraţi. Iar acum suntem la trei puncte de un loc salvator. Dar trebuie să avem răbdare, nimeni nu cred că îşi închipuia că vom scăpa de la retrogradare după şase meciuri. Trebuie să păstrăm picioarele pe pământ pentru că poţi să pierzi linia de plutire dacă faci două-trei meciuri slabe", a spus Pustai.

Tehnicianul susţine că Universitatea Cluj este o echipă periculoasă în ciuda faptului că nu a marcat de la începutul returului. El este de părere că victoria din meciul cu CFR Cluj, care le-a asigurat calificarea în finala Cupei României, le va da moral jucătorilor echipei Universitatea Cluj pentru partida de sâmbătă. "Adversarii noştri de sâmbătă au reuşit o calificare istorică în Cupa României, e un moment frumos pentru ei, dar ne vom întoarce la campionat şi vom fi pe teren două echipe care avem nevoie de puncte. Eu nu cred că adversarii au petrecut aseară. Într-adevăr, U Cluj nu a marcat până acum în acest retur, dar această victorie le va da un moral bun pentru meciul cu noi. Însă nici noi nu am primit aşa multe goluri în deplasare, aşa că sperăm să avem câştig de cauză sâmbătă. Este un joc hotărâtor, aşa cum a fost cel cu Oţelul Galaţi şi sperăm că ne vom păstra evoluţiile de până acum", a precizat antrenorul rapidist.

Pentru meciul cu Universitatea Cluj, Cristian Pustai are mai mulţi jucători accidentaţi. "Avem probleme medicale cu care ne confruntăm. Îi avem în continuare în refacere pe Rui Miguel şi Săpunaru. De asemenea, Martin şi Nicolae Vasile sunt accidentaţi, Cerlincă este incert, iar Meulens a ajuns abia azi la Bucureşti de la lot, după un zbor de 15 ore. Deci sunt probleme, avem însă 15 jucători plus trei portari pentru deplasarea la Cluj", a explicat Pustai.

Formaţia Rapid întâlneşte, sâmbătă, de la ora 20.30, în deplasare, formaţia Universitatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici