Qatar face eforturi uriaşe pentru ca stadioanele să aibă un gazon de calitate la Campionatul Mondial de fotbal

Iarna va sosi mai devreme pe stadioanele de fotbal din Qatar, când îngrijitorii de terenuri vor sufla aer rece începând din septembrie pentru a se asigura că va fi un gazon de cea mai bună calitate la Cupa Mondială.

380 afișări
Imaginea articolului Qatar face eforturi uriaşe pentru ca stadioanele să aibă un gazon de calitate la Campionatul Mondial de fotbal

Imitarea iernii în statul din Golf, unde temperaturile pot atinge 40 de grade Celsius în toamnă, este doar unul dintre trucurile pe care experţii le-au introdus în ultimii 14 ani pentru a îmbunătăţi calitatea gazonului şi pentru a creşte numărul de terenuri de fotbal.

Îngrijitori de elită întreţin acum 144 de terenuri, opt de stadion şi 136 de terenuri de antrenament. Aceştia suflă aer rece direct în gazon, îngrijind pete luxuriante de verdeaţă printre dunele sau griul deşertului şi al betonului din Qatar.

"Condiţiile meteorologice şi climatul, împreună cu nivelul criteriilor de performanţă pe care ni le-am stabilit, fac extrem de dificilă dezvoltarea produsului de care avem nevoie. Dar am reuşit", a declarat Haitham Al Shareef, un inginer civil sudanez care lucrează la terenurile din Qatar din 2007.

Pregătirea gazonului pentru Cupa Mondială, care se desfăşoară pentru prima dată în Orientul Mijlociu, este costisitoare din punct de vedere ecologic, potrivit Reuters. Campionatul Mondial va avea loc în perioada 21 noiembrie- 18 decembrie 2022. 

Qatar aduce anual 140 de tone de seminţe de gazon din Statele Unite cu avioane cu climă controlată, a declarat Al Shareef, iar terenurile sunt udate cu apă de mare desalinizată, într-un proces energofag care arde bogăţia de gaze naturale a ţării.

Fiecare teren necesită zilnic 10.000 de litri de apă desalinizată iarna şi 50.000 de litri vara, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici