Qatar intenţionează să candideze pentru organizarea unei Cupe Mondiale de fotbal

Secretarul general al Federaţiei de Fotbal din Qatar, Saud al Mohannadi, a declarat, marţi, că ţara sa intenţionează să devină primul stat arab care să organizeze o ediţie a Cupei Mondiale, informează revista France Football.

15 afișări
Imaginea articolului Qatar intenţionează să candideze pentru organizarea unei Cupe Mondiale de fotbal

Qatar intenţionează să candideze pentru organizarea unei Cupe Mondiale de fotbal (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Avem stadioane şi experienţa necesară pentru organizarea unui astfel de eveniment. Nu ne grăbim, înainte vom cerceta ca să aflăm ce este necesar pentru organizarea unei astfel de competiţii, dar vă spun că suntem interesaţi", a precizat Mohannadi.

Qatar vizează cel mai probabil candidatura pentru găzduirea CM din 2018 sau 2022, chiar dacă decizia de a trimite o cerere oficială în acest sens către FIFA nu a fost încă luată.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat de curând că gazdele Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022 vor fi desemnate în acelaşi timp, probabil cel mai târziu în anul 2010, astfel încât ţările în cauză să aibă timpul necesar să organizeze un astfel de eveniment.

Qatar va găzdui în 2011 Cupa Asiei pe Naţiuni.

Printre ţările care s-au arătat interesate de organizarea Cupei Mondiale din 2018 se află Anglia, Olanda, China, Mexic, Belgia, Rusia şi Spania împreună cu Portugalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici