Qatarul a folosit un agent CIA pentru a spiona FIFA în procesul de selectare a gazdei Cupei Mondiale

  • Un fost ofiţer al CIA a fost folosit de qatarezi pentru a-i ţine la curent cu negocierile FIFA privind organizarea Cupei Mondiale din 2022.
  • Qatar va fi gazda ediţie din 2022 a Cupei Mondiale şi deja lumea fotbalistică e cu ochii pe organizatori din cauza condiţiilor improprii ale muncitorilor de pe stadioane.
395 afișări
Imaginea articolului Qatarul a folosit un agent CIA pentru a spiona FIFA în procesul de selectare a gazdei Cupei Mondiale
Fostul ofiţer al CIA, Kevin Chalker, a fost angajat, din postura de privat, de către Qatar. Ţara arabă dorea să fie la curent cu orice mişcare pe care FIFA o făcea cu privire la deciderea gazdei Cupei Mondiale din 2022. Qatar se lupta cu SUA şi Australia pentru găzduirea cele mai mari competiţii fotbalistice a planetei.
 
Dezvăluirea vine ca urmare a mai multor înregistrări  a unor asociaţi ai fostului ofiţer CIA; interceptări telefonice, emailuri, documente.
 
Treaba lui Chalker era de a spiona alte comitete de organizare care îşi depuseseră candidatura. Qatarezii au recurs şi la alte metode pentru a se asigura că vor primi CM la ei acasă. Angajau spioni care se dădea drept fotojurnalişti şi, astfel, vedeau progresul făcut de celelalte ţări care depuseseră dosar pentru CM 2022. O altă metodă era aceea de a crea un profil fake pe facebook, al unei femei atractive, iar aceasta să se apropie de o ţintă şi apoi să obţină informaţii care să ajute ţara araba să-şi asigure găzduirea CM.
 
Nici guvernul qatarez, nici Fifa, nu au făcut niciun fel de cometarii pe marginea acestor dezvăluiri. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici