Queiroz crede că Ronaldo a fost ales pe merit de FIFA jucătorul anului 2008

Selecţionerul reprezentativei Portugaliei, Carlos Queiroz, a salutat desemnarea atacantului Cristiano Ronaldo ca fotbalistul anului 2008 de către Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), declarând că este o alegere justă şi meritată.

16 afișări
Imaginea articolului Queiroz crede că Ronaldo a fost ales pe merit de FIFA jucătorul anului 2008

Queiroz crede că Ronaldo a fost ales pe merit de FIFA jucătorul anului 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Meritul şi justiţia au dus la această decizie. O alegere fără precedent pentru un tânăr jucător care are o mare carieră înainte. Îl felicit pe Cristiano Ronaldo şi sper că acest premiu este o încurajare şi o sursă de inspiraţie pentru cariera sa", a declarat Queiroz pe site-ul Federaţiei Portugheze de Fotbal (FRF).

Atacantul echipei Manchester United, în vârstă de 23 de ani, care a cucerit deja Balonul de Aur din 2008, a fost desemnat luni, la Zurich, jucătorul anului pe baza voturilor selecţionerilor şi a căpitanilor echipelor naţionale. El este cel de-al doilea portughez care obţine această distincţie după Luis Figo în 2001.

Ronaldo a fost de asemenea felicitat de înalte personalităţi politice ale Portugaliei, preşedintele Anibal Cavaco Silva şi premierul Jose Socrates. "Îmi imaginez că sunteţi mândru de acest premiu. Dar fiţi siguri că toţi portughezii au simţit o mândrie similară, atunci când au aflat alegea FIFA", a precizat premierul lusitan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici