Răchită: Dacă domnul Capră m-ar fi întrebat pe mine, i-aş fi spus să nu-l ia pe Mutu

Fostul manager al clubului Petrolul Ploieşti, Valeriu Răchită, a declarat că este reticent în privinţa atacantului Adrian Mutu şi că dacă preşedintele Daniel Capră l-ar fi întrebat pe el, i-ar fi spus să nu îl aducă pe atacant la gruparea prahoveană.

135 afișări
Imaginea articolului Răchită: Dacă domnul Capră m-ar fi întrebat pe mine, i-aş fi spus să nu-l ia pe Mutu

Valeriu Răchită (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

"Sunt reticent în privinţa lui Mutu. Dacă domnul Capră m-ar fi întrebat pe mine, i-aş fi spus să nu-l ia! Nu pun la îndoială valoarea şi CV-ul lui Mutu. Dar nu văd motivaţia pentru a veni la Petrolul. Toată lumea zice că are 34 de ani, dar el are de fapt 34 şi 11 luni, face 35 în ianuarie. Ca să nu mai spun că a jucat doar trei meciuri în ultimele şase luni! Chiar mi-aş dori să poată fi resuscitat de Contra. Prevăd însă că, atunci când un coechipier nu-i va pasa, va primi reproşuri. Este doar un aspect care poate strica unitatea în vestiar.

Şi salariul lui Mutu ar putea crea probleme. Vor fi patru jucători cu numărul 10 în echipă, rămâne de văzut cine va mai căra pianul. Cu banii care se cheltuie pe Mutu, aş fi adus doi-trei jucători tineri care să crească lângă Boudjemaa şi Hamza. Din punct de vedere al marketingului, sincer, eu mi-aş cumpăra tricou cu cu Mircea Dridea, nu cu Mutu!", a spus Răchită, joi seară, la un post local de televiziune.

Fostul manager crede că Florian Walter are merite în ascensiunea Petrolului şi se felicită că nu a dat curs ofertelor altor doi investitori interesaţi de preluarea clubului. "Walter a fost omul potrivit la momentul acela. A ajutat clubul să rămână în Liga I, iar apoi a făcut tranziţia de la o echipă care se bătea la retrogradare, la una care să câştige trofee. Mă felicit că l-am găsit pe el şi nu pe alţii, cum ar fi cel care este acum la Galaţi sau altul, fost la Timişoara. Walter a avut motivele lui să plece, nu pot să le divulg! Cert e că s-au strâns! Duminică, voi fi fanul Petrolului. Sper să învingă, deşi Steaua este mai puternică. Asta şi pentru că este mai bine mediatizată. Conducătorii de acum ai Petrolului ar trebui să realizeze că trebuie să se implice mai mult. Este nevoie de un om care să iasă în faţă, puternic din punct de vedere al imaginii, care să simtă ceva pentru club. Pe mine nu m-a interesat şi nu mă interesează o funcţie administrativă. Mi-am trimis CV-ul în ţările arabe, pentru că mi s-a făcut dor de iarbă", a menţionat Răchită.

Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a anunţat, duminică seară, pe contul său de Facebook, că din luna ianuarie va juca pentru formaţia Petrolul Ploieşti, înţelegerea fiind valabilă un an şi jumătate. "Din ianuarie voi juca pentru Petrolul un an şi jumătate. Voi veni sub formă de împrumut de la Ajaccio", a scris Mutu, în vârstă de 34 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici