Rada: Nu s-a văzut nicio diferenţă între o echipă care se lăfăie în bani şi una săracă

Tehnicianul formaţiei Rapid, Marian Rada, a declarat, duminică seară, după remiza cu Steaua, scor 1-1, că pe teren nu s-a văzut nicio diferenţă între o echipă "care se lăfăie în bani" şi una "care trăieşte de pe o zi pe alta".

283 afișări
Imaginea articolului Rada: Nu s-a văzut nicio diferenţă între o echipă care se lăfăie în bani şi una săracă

Marian Rada (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"A fost un meci tensionat şi în teren şi în tribună, dar un meci pe care noi l-am jucat bine. Poate sunt subiectiv, dar cred că meritam să câştigăm. Dacă nu era acel gol norocos al adversarilor aş fi avut o seară mai plăcută. Eu sunt foarte trist pentru că noi am pregătit foarte bine meciul şi chiar voiam să câştigăm. Iată că în această situaţie delicată în care suntem am obţinut 12 puncte şi toţi cei care ne vedeau retrogradaţi s-au înşelat. S-a văzut vreo diferenţă între o echipă care se lăfăie în bani şi una care trăieşte de pe o zi pe alta? Eu zic că nu a fost nicio diferenţă", a spus Rada.

Întrebat dacă suporterii Rapidului au fost provocaţi, el a răspuns: "E clar. Membrii comisiilor de la Ligă trebuie să analizeze de la început totul, de unde au pornit aceste incidente, de la provocări. Pentru că suporterii noştri atunci când sunt provocaţi reacţionează. Nu vreau să vorbesc, parcă era unul dintre manageri pe teren. Cred că n-avea scaun în grădină şi s-a gândit să ia unul, l-am văzut cu un scaun. Totul a pornit de la declaraţiile de dinainte de meci, au spus că ei au informaţii că o să intre lumea pe teren să îi bată".

Rada a menţionat că îl felicită pe jucătorul stelist Alexandru Bourceanu pentru că a vrut ca meciul să continue, după întrerupere. "A fost singurul care a vrut să continue meciul, n-a vrut să aibă acea pată neagră pe care a avut-o un alt jucător al Stelei, Lovin. Bourceanu e un altfel de caracter în comparaţie cu Lovin", a precizat el.

Marian Rada a vorbit şi despre Chiricheş, jucător care a fost lovit de un obiect mic aruncat din tribune: "Chiricheş a continuat meciul, se mai întâmplă şi în străinătate ca unii jucători să fie loviţi din tribună, dar nu poţi ca din cauza gestului necugetat al unui suporter să nu mai joci fotbal".

Echipele Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final. Golurile au fost marcate de Herea '9 pentru Rapid şi Bourceanu '81 pentru Steaua.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului. Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti. Imediat după marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici