Rădoi şi Chiricheş nu sunt supăraţi după Anglia - România 1-0

  • România se află la cea de-a patra înfrângere consecutivă.
  • Selecţionerul consideră că tricolorii şi-au ridicat nivelul.
  • Căpitanul Chiricheş a comis un penalty cu Anglia.
139 afișări
Imaginea articolului Rădoi şi Chiricheş nu sunt supăraţi după Anglia - România 1-0

Selecţionerii Southgate şi Rădoi

Nu e supărare în tabăra tricoloră, după 0-1 cu Anglia/

Selecţionerul echipei naţionale, Mirel Rădoi, a declarat, duminică seara, că în înfrângerea cu Anglia (scor 1-0), România şi-a crescut nivelul faţă de ultimele două partide, cele cu Armenia şi Georgia, de asemenea pierdute.

"Faţă de partidele cu Armenia şi Georgia cred că România şi-a crescut nivelul. În seara asta aşa am arătat. Ca şi motivaţie era normal, pentru că jucătorii în astfel de meciuri nu mai au nevoie de cineva să le explice ce trebuie făcut. La nivelul ăsta am avut plus. Ce m-a bucurat e că în fiecare moment am reuşit să ieşim din apărare cu o construcţie elaborată. Din păcate nu am reuşit să înscriem. A fost o partidă intensă şi echilibrată. Am avut situaţiile noastre în prima repriză, am încercat să ne facem jocul... din păcate, dacă sunt supărat pe ceva în această seară, sunt pe faptul că ajungem în faţa porţii şi nu marcăm", a afirmat Rădoi la postul Pro X.

"E un motiv îmbucurător pentru mine că reuşim să ne creăm atât de multe ocazii cu o naţională foarte puternică precum Anglia. Când ai 2-3 ocazii cu un asemenea adversar cred că trebuie să marchezi cel puţin un gol. Altfel, atunci când le-am dat posibilitatea să joace între linii am văzut de ce aceşti jucători valorează atât. Mă bucur de acest joc pentru că avem pe ce construi în următoarea perioadă din septembrie", a adăgat el.

Rădoi este de părere că debutantul Tiberiu Căpuşă, care produs penalty-ul din care Anglia a marcat, poate învăţa din aceste momente.

"Da, nu a fost un debut foarte fericit pentru Căpuşă. La faza aia trebuia să mai aştepte puţin, a plecat prea devreme, dar cred eu că un jucător tânăr poate să înveţe şi din aceste momente. Din păcate, pe final de sezon jucătorii resimt o oboseală foarte mare şi a trebuit să facem aceste schimbări din mers. Nu am avut un număr fix să debutăm jucători. Ne-am dorit ca jucătorii care sunt în formă să fie la echipa naţională. Şi am încercat ca toţi jucătorii care au fost la această acţiune să joace. Avem şi noi limitele noastre, de asta e diferenţa de valoare şi preţurile jucătorilor, dar eu cred că în această seară nici Anglia nu se aştepta să îi punem aşa mari probleme", a menţionat selecţionerul.

De asemenea, Mirel Rădoi consideră că România putea primi un penalty pe final de meci la un fault asupra lui Ivan. "Dacă dai penalty la Chiricheş, cred că putem discuta şi de penalty la Ivan, chiar dacă era spre sfârşitul jocului. Spre deosebire de jucătorul lor, Ivan are o tăietură destul de mare unde a fost lovit cu genunchiul sau cotul direct în cap. Nu mă leg de lucrurile astea. Nu înseamnă că acel penalty era şi marcat, dar într-un meci aşa de important, cu o echipă a României mai mică decât cea a Angliei, cred că trebuie să se ţină cont de aceste lucruri", a spus el.

Întrebat cum s-a simţit la Middlesbrough, pe terenul unde ca jucător rata calificarea în finala Cupei UEFA în 2006, Rădoi a răspuns: "Primul impact a fost unul neplăcut pentru că mi-am adus aminte de acel meci în care puteam să ajungem în finală. După aceea m-am gândit că în continuare a rămas o performanţă a fotbalului românesc".

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Vlad Chiricheş, a declarat duminică, după prima înfrângere înregistrată în faţa Angliei în ultimii 51 de ani, că formaţia lui Mirel Rădoi s-a ridicat la un nivel foarte bun şi că a arătat că poate face faţă unui asemenea adversar.

"Cred că în seara asta ne-am ridicat la un nivel foarte bun. Şi am arătat că putem face faţă Angliei. Da, sunt patru înfrângeri, dar cred eu că în seara asta am arătat că avem atitudine, am putut să trecem peste eşecul cu Georgia şi să avem o atitudine bună, să avem încredere, să venim în Anglia să jucăm, să fim agresivi, să pasăm, să avem posesie. E clar că a fost un meci greu, e o echipă puternică, dar cred că ne- am ridicat la valoarea lor şi eu sunt mândru de băieţi pentru ce au arătat în seara asta", a afirmat Chiricheş la ProX, la finalul partidei amicale cu Anglia.

Chiricheş a comis un penalty cu Anglia.

El mai spune că naţionala României poate reintra în cursa pentru calificarea la Cupa Mondială, dacă va continua cu acelaşi "joc solid": "Am avut un joc bun, un joc solid în seara asta şi dacă vom continua aşa eu cred că putem reveni în lupta pentru calificarea la Mondiale. Cred că ar trebui să fim mai optimişti, să dăm mai multă încredere acestui stil de joc şi să încercăm noi să dominăm echipele cu care jucăm. E clar că trebuie să ne îmbunătăţim stilul, la acest lucru trebuie să ne gândim, nu la ce spun cei din jur".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici