RECORD  Radu Drăguşin sparge toate barierele: devine cel mai scump fotbalist român din istorie

Transferul la Tottenham îl face pe jucătorul format de clubul privat Regal Bucureşti şi lansat de Juventus Torino lider într-un top select.

1004 afișări
Imaginea articolului Radu Drăguşin sparge toate barierele: devine cel mai scump fotbalist român din istorie

Radu Drăguşin sparge toate barierele: devine cel mai scump fotbalist român

Radu Drăguşin, 21 de ani, este protagonistul perioadei de transferuri la nivel european în această iarnă.

Internaţionalul tricolor se află în drum spre capitala Angliei, cu un avion privat pus la dispoziţie de Tottenham, urmând să efectueze vizita medicală, apoi să semneze contractul.

Cele 30 de milioane de euro pe care londonezii de la Tottenham le achită celor de la Genoa pentru stoperul român îl face cel mai scump fotbalist tricolor din istorie.

Tranzacţia bate suma pe care Adrian Mutu a plecat de la Parma la Chesea, 23 de milioane de euro, în 2003. Pe locul 3 se afl3 Cristi Chivu, pentru care Ajax încasa de la AS Roma suma de 18 milioane de euro, tot în vara lui 2003. 

Drăguşin a fost format la Club Regal Bucureşti, club din Capitală deţinut de omul de afaceri Claudiu Florică.

Deşi micuţa formaţie din Bucureşti a semnat în trecut un acord cu Atletico Madrid, urmând ca toate tinerele talente să ajungă în capitala Spaniei, Drăguşin a aterizat la fragedă vârstă, la Juventus Torino, pentru care a apucat să evolueze în Serie A, cu Andrea Pirlo antrenor.

Înainte să fie cedat sub formă de împrumut de gruparea piemonteză pe traseul Sampdoria-Salernitana-Genoa, Drăguşin a fost propus de Cristiano Ronaldo, pe când cei doi erau colegi la Juve, la clubul care l-a lansat pe CR7, Sporting Lisabona, dar portughezii au decis să nu investează.

La rândul său, Drăguşin a refuzat-o acum pe Bayern Munchen.

La Tottenham au mai jucat de-a lungul timpului 3 români: Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş.

Premier League ese socotit cel mai puternic campionat de fotbal al Europei în acest moment, dominând, ca investiţii, ligi precum cele ale Spaniei, Italiei, Germaniei şi Franţei.

Singurul român care a evoluat în Top 5 campionate continentale este Florin Răducioiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici