Răducanu lăudată de idolul ei, cu ocazia acordării premiului Laureus pentru „Descoperirea anului”

  • Emma Răducanu a primit duminică premiul Laureus pentru „Descoperirea anului”.
  • Tânăra de 19 ani a câştigat, spre surprinderea tuturor, US Open 2021.
  • Câştigând titlul, ea şi-a scris numele în cărţile de istorie, devenind prima jucătoare venită din calificări care a câştigat titlul la un Grand Slam.
475 afișări
Imaginea articolului Răducanu lăudată de idolul ei, cu ocazia acordării premiului Laureus pentru „Descoperirea anului”

Victoria obţinută a făcut din Răducanu una dintre cele mai apreciate tinere jucătoare din tenisul feminin. Ţinând cont de performanţa sa revoluţionară, Răducanu a fost onorată duminică cu prestigiosul premiu.

Laureus World Breakthrough of the Year Award onorează jucătorii cu performanţe deosebite la început de carieră. Premiul îi recunoaşte pe jucătorii care au atins o etapă importantă în perioada lor de formare. Actuala număr 11 mondial s-a dovedit a fi cea mai merituoasă câştigătoare a premiului datorită performanţei de a câştiga titlul la US Open 2021.

Organizatorii premiilor Laureus au postat pe paginile oficiale de socializare o postare în care apare Răducanu ţinând premiul în mână, alături de un mesaj al sportivei britanice prin care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Academia Laureus, afirmând totdată că mai are mult de lucru.

Ea a spus: „Mulţumesc foarte mult Academiei Laureus pentru vot. Înseamnă foarte mult să primesc acest premiu şi vreau să-i felicit pe ceilalţi nominalizaţi. Simt că a fost un an foarte bun pentru mine, dar mai am încă mult de lucru. Vă mulţumesc foarte mult."

Cu ocazia acordării premiului, Răducanu a primit un mesaj special de la una dintre inspiraţiile carierei sale, Li Na. Graţioasa chinezoaică a devenit membră a Academiei Laureus în 2016, la Paris. De atunci, ea, împreună cu alţi 59 de membri, votează în fiecare an pentru a alege cele mai bune talente sportive.

Cum Răducanu a câştigat anul acesta premiul Breakthrough, Li Na i-a transmis urările sale jucătoarei britanice, spunând: „Hei Emma, Li Na aici pentru a te felicita. Sunt fericită, ca membru al academiei, că eu şi colegii mei te-am ales ca fiind câştigătoarea premiului Laureus Breakthrough of the year."

La fel ca multe alte jucătoare tinere, Li Na a fost o sursă de inspiraţie şi pentru Răducanu. Faptul că a primit un mesaj de felicitare chiar de la Li a lăsat-o, fără îndoială, pe Emma fără cuvinte. Răspunzând la mesajul lui Li, Răducanu a spus: „Wow! Îţi mulţumesc foarte mult Li Na. Înseamnă foarte mult să primesc acest mesaj de la tine. Ai fost o mare sursă de inspiraţie pentru mine de-a lungul întregii mele cariere. Îmi amintesc că te-am urmărit. Aşa că îţi mulţumesc foarte mult".

În ceea ce priveşte tenisul, Răducanu îşi încearcă în prezent norocul în sezonul de zgură. Ea şi-a început campania pe zgură cu o înfrângere în sferturile de finală la Stuttgart Open. Următoarea ei apariţie va fi la Madrid Open, programat să înceapă pe 28 aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici