Răducioiu: Selecţionata U16 nu este pregătită pentru turneul de dezvoltare UEFA din Serbia

Antrenorul selecţionatei Under 16 a României, Florin Răducioiu, a declarat, luni, că echipa pe care o conduce nu este pregătită din niciun punct de vedere pentru turneul de dezvoltare UEFA găzduit de Serbia în perioada 16-20 aprilie, informează site-ul oficial al FRF.

163 afișări
Imaginea articolului Răducioiu: Selecţionata U16 nu este pregătită pentru turneul de dezvoltare UEFA din Serbia

Florin Raducioiu (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Selecţionerul s-a arătat nemulţumit de calendarul competiţional pe care l-a catalogat drept "catastrofal". "Nu suntem deloc pregătiţi de acest turneu, nici fizic, nici tactic, nici psihic. Nu am nicio aşteptare de la turneul ăsta. Abia m-am întâlnit cu băieţii şi nu cu toţi, plecăm cu autocarul, mergem două zile pe drum, ajungem înainte cu o zi în Serbia şi apoi jucăm cu Cehia. Ce poţi să faci? Nimic! De vină este sistemul competiţional care este catastrofal. Creează imense probleme, dar asta este, ne adaptăm. Asta nu înseamnă că nu vom merge să facem tot ce putem. Sunt convins că băieţii vor da totul şi de fiecare dată sunt extrem de mulţumit de cum reacţionează ei", a spus Răducioiu.

Cu toate acestea, tehncianul susţine că meciurile din Serbia sunt utile în perspectiva turneului UEFA de calificare la Turul de Elita din primavara anului 2015. "În Serbia va fi un turneu puternic şi asta mă bucură. Cu Cehia ne vom întâlni şi în calificări, de Serbia nu mai zic, este un adversar important, avem nevoie de asemenea meciuri. Voi merge în Ungaria pe 1 mai pentru a vedea Danemarca într-o dublă de verificare, pentru că pe Danemarca o văd principala adversară a noastră în calificările pentru campionatul european", a explicat selecţionerul.

În altă ordine de idei, Florin Răducioiu a afirmat că nu există un conflict între componenţii "generaţiei de aur" şi actuala conducere a FRF. "Nu comentez contrele dintre colegii mei de generaţie şi actuala conducere, nu mă privesc, sunt chestiunile lor personale. Voi încerca să îmi fac cât mai bine treaba, voi munci, sunt la început şi nu mă introduc în niciun fel de conflict. Nu văd niciun conflict între generaţia noastră şi federaţie. Eu sunt aici, Gâlcă are echipa de Under 17, Stelea e la tineret, iar Belodedici e alături de noi. Nu văd unde este conflictul, sunt atâtea echipe şi la aproape fiecare dintre ele este câte un fost coleg", a afirmat Răducioiu.

Programul complet al selecţionatei U16 la turneul de dezvoltare organizat de UEFA la Belgrad este următorul: România - Cehia (17 aprilie, ora 15.00), România - Bulgaria (18 aprilie, ora 15.00) şi Serbia – România (20 aprilie, ora 13.00).

Florin Răducioiu a convocat 20 de jucători pentru acest turneu: portari - Ionuţ Poiană (Steaua), Cosmin Durbozoancă (Academia Hagi), Sebastian Mara (Atletico Arad); fundaşi - Vlad Gîsa (Dinamo), Virgil Ghiţă (Academia Hagi), Arian Fridrich Harald (Politehnica Timisoara), Szabolcs Kilyen (Academia Hagi), Radu Motreanu (Politehnica Timisoara), Tiberiu Căpuşă (Academia Hagi); mijlocaşi - Răzvan Oaidă (Atletico Arad), Valentin Costache (CSS 2), Ionuţ Tănase (Atletico Arad), Mihai Rareş (FC Brasov), Vlad Mihalcea (FC Brasov), Andrei Ciobanu (Academia Hagi), Ionuţ Grecu (Academia Hagi), Ianis Hagi (Academia Hagi), Sebastian Velcotă (Politehnica Timisoara); atacanţi - Florinel Coman (Academia Hagi), Adrian Petre (Atletico Arad).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici