Răducioiu: Voi convoca jucători rapizi, tehnici şi nu prea înalţi

Antrenorul Florin Răducioiu a fost prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ca noul antrenor al echipei naţionale Under 14, el declarând că va convoca jucători rapizi, tehnici, nu prea înalţi şi cu o viziune bună a jocului.

298 afișări
Imaginea articolului Răducioiu: Voi convoca jucători rapizi, tehnici şi nu prea înalţi

Răducioiu: Voi convoca jucători rapizi, tehnici şi nu prea înalţi

"Criteriul meu de selecţie e foarte simplu. Nu mă interesează de unde provin jucătorii. În această săptămână am selecţionat exact jucătorii care corespund ideii mele de joc. Vreau jucători foarte rapizi, nu prea înalţi, tehnici şi cu o gândire bună a jocului. Avem nevoie de mobilizare în joc şi ştiu ce am de făcut. Suntem un şantier în lucru", a precizat Răducioiu.

Florin Răducioiu a afirmat că vrea să le implementeze jucătorilor pe care îi pregăteşte o mentalitate de învingători. "Sunt foarte bucuros de această colaborare. Sunt onorat că m-am reîntors la echipa naţională pentru a antrena această echipă de juniori. Am mare entuziasm. Voiam să încep cu juniorii, pentru că e lucrul cel mai bun pentru un antrenor ca mine, care e la început. Voi face tot posibilul ca lucrurile să meargă bine. Vreau să le transmit acestor băieţi entuziasm, dar e nevoie de timp. Această echipă s-a format acum trei-patru zile. Sunt un tip căruia nu îi place să vorbească foarte mult, mi-aş dori să vorbească faptele. Mă gândesc doar la prezent, nu-mi fac planuri pentru viitor, ci doar la prezent. Depinde doar de mine şi de rezultate şi de conjuctura favorabilă", a completat Răducioiu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a menţionat că a încercat să-l convingă pe Răducioiu şi acum cinci ani să vină să lucreze la federaţie.

"Victoria de ieri (n.r. - cu Republica Moldova, scor 3-1) sper să-i aducă în continuare bucurii. Nu rezultatul este important, ci jocul. E un prim pas pe care îl face Răducioiu după 16 ani. Am mai încercat acum patru-cinci ani un astfel de pas. A fost circumspect, a bătut în retragere şi nu am reuşit atunci. E bine că el s-a gândit să înceapă dintr-o zonă a copiilor, pentru că până la urmă ucenicia începe de la ciocan şi matriţă. Sper ca acest prim pas la o echipă naţională a României să-i aducă în următorii zece ani un mare pas la un club important din ţară, din Europa sau chiar spre echipele naţionale de seniori. Îl ştiu pe Radu cum e, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai României, unul dintre cei mai mari atacanţi şi aici vorbim ca de la atacant la atacant şi ştiu ce spun. Vreau să se ştie că va da şi peste greu şi peste impedimente când va ajunge la echipa de 19 ani sau de seniori, când cluburile nu pun jucătorii la dispoziţie. Trebuie să dea dovadă de tărie şi sunt convins că va putea aduce faimă României", a spus Sandu.

Fiul fostului internaţional Gheorghe Hagi, Ianis, a înscris, marţi, un gol în partida amicală pe care echipa naţională "under 14" a României a câştigat-o, cu scorul de 3-1 (0-0), la Galaţi, în faţa Republicii Moldova, acesta reprezentând debutul pe banca tehnică a lui Florin Răducioiu. Golurile au fost marcate de Ianis Hagi (minutul 47, din penalti), Ciobanu (minutul 62), Căpuşă (minutul 90), respectiv Caragi (minutul 54). România şi Republica Moldova vor mai disputa încă o partidă amicală, joi, tot pe Stadionul Oţelul din Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici