Rafael Nadal a câştigat titlul la Australian Open şi este cel mai titrat jucător de tenis din istorie

A venit titlul major cu numărul 21, după o finală în 5 seturi la Melbourne cu rusul Daniil Medvedev, spaniolul revenind de la 0-2 la seturi după mai bine de 5 ore şi 24 de minute de joc.

2321 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal a câştigat titlul la Australian Open şi este cel mai titrat jucător de tenis din istorie

Rafael Nadal a câştigat titlul la Australian Open şi este cel mai mare din istorie

Rafael Nadal s-a impus astăzi cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 în faţa celui de-a doliea jucător al lumii, rusul Daniil Medvedev, campionul de la US Open. Este al doilea trofeu câştigat de iberic la Antipozi.

Medvedev s-a certat cu publicul, care l-a încurajat pe alocuri zgomotos pe Nadal. A fost surprins în timp ce îi spunea arbitrului că „nu au minte”.

Meciul a durat 5 ore şi 24 de minute, fiind a doua cea mai lungă finală de Mare Şlem, după cea din 2012 dintre Nadal şi Djokovic (5 ore şi 53 de minute).

După acest succes, Nadal (35 de ani) a acumulat 21 de titluri majore (Mare Şlem), depăşindu-i pe Novak Djokovic (34 de ani) şi pe Roger Federer (40 de ani), rămaşi la 20 de titluri.

Sârbul n-a participat la această ediţie de la Australian Open, fiindu-i refuzată viza de intrare în Australia. Nici elveţianul n-a jucat, nefiind în formă după o accidentare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici