Rafael Nadal e primul calificat în semifinale la Australian Open după un maraton de peste 4 ore

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat marţi dimineaţă în semifinalele primului Grand Sam al anului, de la Melbourne, după ce l-a învins în sferturi pe canadianul Denis Shapovalov, la capătul unui meci de 5 seturi, ce a durat 4 ore şi 10 minute.

Urmărește
383 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal e primul calificat în semifinale la Australian Open după un maraton de peste 4 ore

Rafael Nadal e primul calificat în semifinale la Australian Open după un maraton de peste 4 ore

Spaniolul a obţinut calificarea cu scorul de 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, urmând să dispute semifinala cu câştigătorul partidei dintre Monfils şi Berrettini.

Nadal a câştigat primele două seturi şi părea că se îndreaptă cu paşi lejeri spre următoarea etapă a demersului său de a obţine al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră.

Canadianul Shapovalov (14 ATP) a mai avut însă resurse pentru a reveni în meci, egalând cu ajutorul câte unui break realizat în seturile 3 şi 4.

Au fost 4 prime seturi în care s-au înregistrat doar 10 şanse de break, din care 4 valorificate, semn că cei doi au profitat la maxim de avantajul serviciului. În special canadianul, care a servit 20 de aşi şi a trimis 53 de lovituri câştigătoare.

Nadal în schimb a reuşit doar 8 aşi şi a avut 11 duble greşeli, dar a trecut mult mai bine cu primul, pe care l-a şi câştigat de 79 de ori.

Diferenţa a făcut-o până la final numărul erorilor neforţate, Shapovalov înregistrând 51, faţă de Nadal cu doar 28.

În decisiv, în ciuda unui serviciu aproape perfect al canadianului, cu 6 aşi şi 77% reuşită pe primul, Nadal a returnat mai bine şi a obţinut break-ul încă din debutul setului, salvând şi 3 şanse de rebreak ale lui Shapovalov.

După 4 ore şi 10 minute, în căldura de peste 30 de grade de la Melbourne, spaniolul s-a dovedit a fi mai rezistent fizic şi mental, calificându-se în cele din urmă în semifinale.

Pentru calificarea în penultimul act, Nadal va fi recompensat cu 803.000 dolari şi 720 puncte ATP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici