Rafael Nadal şi Andy Murray, în sferturi la US Open

Tenismanii Rafael Nadal şi Andy Murray, favoriţii numărul 2, respectiv 4, s-au calificat în sferturi de finală la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, în urma victoriilor obţinute în meciuri continuate, joi, după ce au fost întrerupte miercuri, din cauza ploii.

230 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal şi Andy Murray, în sferturi la US Open

Rafael Nadal şi Andy Murray, în sferturi la US Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spaniolul Rafael Nadal a dispus, joi, în optimi, cu scorul de 7-6 (7/1), 6-1, 6-2, de jucătorul din Luxemburg Gilles Muller, numărul 68 mondial. Meciul dintre cei doi, programat iniţial marţi, a început miercuri, deşi ploua, şi a fost întrerupt după 15 minute. Nadal a calificat drept inacceptabil că el şi alţi concurenţi de la US Open au fost puşi să intre pe teren, miercuri, şi să joace deşi ploua, înainte ca meciurile să fie suspendate, precizând că turneele de Grand Slam au prea multă putere.

Tot joi, britanicul Andy Murray l-a învins pe americanul Donald Young, cu scorul de 6-2, 6-3, 6-3, şi s-a calificat în sferturi. Şi acest meci începuse miercuri, dar a fost întrerupt după 15 minute de joc.

Murray îl va întâlni în sferturi pe învingătorul partidei dintre francezul Gilles Simon, cap de serie numărul 12, şi americanul John Isner, favoritul numărul 28, care se dispută la această oră.

La rândul său, Rafael Nadal va juca în sferturi cu învingătorul partidei dintre spaniolul David Ferrer, favoritul numărul 5, şi americanul Andy Roddick, cap de serie numărul 21, care s-au întâlnit, miercuri, pentru 15 minute, partida fiind reluată joi. Programat iniţial pe arena Louis-Armstrong, meciul a fost întrerupt timp de o oră, după numai câteva minute de la debut, fiind reluat pe un alt teren, cel cu numărul 13, din cauza unei probleme legate de umiditate.

După o oră de întrerupere, Roddick a revenit pe teren, iar în momentul în care a constatat că nu s-a găsit o soluţie la problema umidităţii, i s-a adresat arbitrului de scaun spunând: "Şi acum ce facem? Îţi vine să crezi? Unde vom juca acum?". În momentul în care i s-a spus că terenul numărul 13 este liber, Roddick a spus: «13 este liber, să mergem acolo", fiind urmat imediat de către Ferrer. Americanul a câştigat primele două seturi, cu 6-3, 6-4, însă Ferrer conduce în setul trei cu 4-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici