Rafael Nadal va reveni pe locul 1 ATP

Tensimenul spaniol Rafael Nadal va reveni luni, când va fi publicat următorul clasament ATP, pe locul 1, după ce a reuşit calificarea în finala turneului de 500 de puncte de la Beijing.

243 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal va reveni pe locul 1 ATP

Rafael Nadal va reveni pe locul 1 ATP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nadal a benefciat, sâmbătă, în semifinalele China Open, de abandonul cehului Tomas Berdych, locul 5 ATP, la scorul de 4-2, în primul set. Berdych s-a retras de pe teren din cauza unor dureri la spate.

Jucătorul spaniol a ocupat ultima dată locul 1 la 3 iulie 2011. El a acumulat până în prezent 102 săptămâni petrecute în poziţia de lider mondial, 46 de săptămâni după data de 18 august 2008 şi 56 de săptămâni după 7 iunie 2010.

Actualul număr 1 ATP, sârbul Novak Djokovici, nu poate împiedica pierderea statutului său, chiar dacă va reuşi să câştige China Open, competiţie la care este deţinătorul trofeului. El va evolua, sâmbătă, în semifinale, împotriva francezului Richard Gasquet, locul 10 ATP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici