Rafael Nadal vrea ca suprafaţa de joc de la Turneul Campionilor să fie schimbată în fiecare an

Liderul clasamentului mondial, spaniolul Rafael Nadal, le cere organizatorilor Turneului Campionilor de la Londra să schimbe în fiecare an suprafaţa pe care se desfăşoară competiţia, pentru ca fiecare tenisman să aibă şanse egale la câştigarea trofeului.

190 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal vrea ca suprafaţa de joc de la Turneul Campionilor să fie schimbată în fiecare an

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultimele nouă ediţii ale Turneului Campionilor s-a desfăşurat în sală, la Shanghai, iar din 2009 la Londra.

Rafael Nadal care nu a reuşit niciodată să se impună la Turneul Campionilor, ajungând o singură dată în finală, solicită ATP să schimbe suprafaţa de joc, el obţinând cele mai multe trofee pe zgură, informează skysports.com.

"Nu am câştigat turneul doar din cauza oboselii. Unul dintre micile motive a fost oboseala, dar una dintre cauzele principale este aceea că nu am fost niciodată un jucător fantastic pe suprafeţele din sală. De asemenea, am fost şi ghinionist. Turneul Campionilor are loc începând cu 2005 în sală, aşa că am fost puţin ghinionist. Pentru mine este mult mai corect ca turneul să aibă loc în aer liber pe diferite suprafeţe. La acest turneu ne calificăm după ce jucăm pe toate suprafeţele, dar Turneul Campionilor are loc tot timpul pe suprafeţe hard", a spus Nadal.

Londra va găzdui competiţia până cel puţin în 2015. Ultimul turneu al campionilor care a avut loc în aer liber s-a desfăşurat la Houston, în 2004.

"Ştiu că eu nu voi mai prinde turneul pe o altă suprafaţă. Nu îmi este sortit. Spun asta pentru viitoarele generaţii, pentru că ar fi mai interesant pentru fani. Este un loc foarte bun unde să joci. La niciun alt turneu nu am avut o atmosferă mai bună, dar asta nu înseamnă că ATP nu poate să fie un pic mai corectă cu jucătorii. Am putea schimba suprafaţa în fiecare an. Asta ar însemna, de exemplu, că un jucător bun pe zgură ar avea şansa să joace pe cea mai bună suprafaţă a sa", a completat Nadal.

Pe de altă parte, Novak Djokovici, locul 2 ATP, crede că turneul nu ar mai trebui să fie găzduit de Londra după 2015, chiar dacă în cele cinci ediţii de până acum, peste un milion de spectatori au asistat la meciurile găzduite de O2 Arena. "Cred că acest turneu ar trebui organizat în mai multe zone, să nu fie găzduit de un oraş mai mult de trei ani. Asta este părerea mea şi ştiu că mai mulţi jucători sunt de acord cu mine", a subliniat Djokovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici