Ralf Schumacher şi-ar dori să revină în Formula 1

Pilotul Ralf Schumacher, care a evoluat în Formula 1 în perioada 1997-2007, a declarat pentru agenţia SID că şi-ar dori să-l imite pe fratele său Michael, care va reveni în "Marele Circ" în 2010, cu noua echipă Mercedes.

89 afișări
Imaginea articolului Ralf Schumacher şi-ar dori să revină în Formula 1

Ralf Schumacher şi-ar dori să revină în Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pasiunea mea pentru F1 nu a fost niciodată stinsă, am pilotat prea mult în această competiţie pentru asta. Această pasiune încă arde, la fel cum a descris-o fratele meu în momentul oficializării întoarcerii sale. Nu trebuie să exclud nimic, atâta timp când sunt în formă, şi chiar sunt. Totuşi, aşa cum am spus-o şi în trecut, mă voi gândi în mod serios la o întoarcere în cazul în care va fi vorba de o echipă competitivă", a precizat Ralf Schumacher.

Cel mai mic dintre cei doi fraţi Schumacher, care a ales Campionatul german de turisme (DTM), a menţionat că a primit o ofertă din partea unei formaţii care participă în Campionatul Mondial al F1 din 2010. Chiar dacă nu a precizat exact numele acestei formaţii, el a spus că "termenii sportivi şi perspectivele de succes" nu l-au convins.

Fostul pilot al formaţiilor Jordan (1997-1998), Williams (1999-2004) şi Toyota (2005-2007) ar putea să se afle în atenţia echipelor Renault şi Toro Rosso, care sunt în căutare unui al doilea pilot pentru sezonul 2010.

"Franz Tost (n.r.- proprietarul echipei Toro Rosso) şi cu mine suntem prieteni buni, dar înţelegeţi-mă, nu vreau să menţionaţi numele oricărei echipe. Toate sunt doar speculaţii. Ştiu însă că sunt în măsură să fac trecerea de la DTM la F1", a spus sportivul german, care nu a terminat decât pe un modest loc 11 în campionatul DTM din 2009.

Despre întoarcerea în F1 a fratelui său mai mare, Ralf Schumacher a precizat că "nu a fost deloc surprins".

Pilotul german Michael Schumacher va concura din nou în Formula 1, urmând să ia startul în sezonul viitor la volanul unui monopost Mercedes, a anunţat, săptămâna trecută, directorul sportiv al companiei Mercedes-Benz, Norbert Haug. Schumacher a semnat un contract pe trei ani cu Mercedes, urmând să primească un salariu anual de 7 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici