Raliul Dakar-2008 a fost anulat din motive de securitate

Raliul-raid Dakar-2008, aflat la cea de-a 30-a ediţie, a fost anulat din motive de securitate, au anunţat, vineri, organizatorii (Amaury Sport Organisation - ASO) într-un comunicat

3 afișări
Imaginea articolului Raliul Dakar-2008 a fost anulat din motive de securitate

Raliul Dakar-2008 a fost anulat din motive de securitate

Este pentru prima oară de la înfiinţare, în 1979, când această competiţie este anulată.

"După mai multe discuţii cu guvernul francez, în special cu Ministerul Afacerilor Externe, şi bazându-se pe recomandările ferme, organizatorii Dakar au luat decizia de a anula ediţia 2008 a Raliului, care era programat între 5 şi 20 ianuarie. Bazându-se pe actualele tensiuni politice şi ca urmare a uciderii a patru turişti francezi la data de 24 decembrie de către nişte terorişti care au legături directe cu reţeaua Al-Qaida şi mai ales a ameninţărilor directe lansate împotriva cursei de către organizaţiile teroriste, nicio altă decizie în afară de cea a anulării nu putea fi luată de către ASO", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al competiţiei.

Reprezentanţii ASO au menţionat că prima responsabilitate a lor este să asigure siguranţa tuturor: a populaţiei ţărilor prin care urma să treacă raliul, a concurenţilor amatori şi profesionişti, a personalului de asistenţă, a jurnaliştilor, a partenerilor şi colaboratorilor competiţiei.

"ASO reafirmă că securitatea nu este, nu a fost şi nu va fi niciodată un subiect de compromis. ASO condamnă ameninţările teroriste care anulează un an de muncă asiduă, de dăruire şi pasiune a tuturor participanţilor şi a diferiţilor actori ai celui mai mare raliu off-road din lume. Conştienţi de frustrările uriaşe, în special în Portugalia, Maroc, Mauritania şi Senegal, şi dincolo de dezamăgirile generale şi a uriaşelor urmări economice, ASO va continua să apere valorile sportive. Dakar este un simbol şi nimic nu va putea distruge simbolurile. Anularea ediţiei 2008 a raliului nu pune în pericol organizarea viitoarelor concursuri", au adăugat organizatorii.

România urma să fie reprezentată la Raliul Dakar de un echipaj la clasa auto, Team Dakar România, format din Gabriel Nicolae şi Liviu Stan, şi de patru piloţi la clasa moto, Emanuel Gyeneş, Marcel Butuza, Romeo Duicu şi Alexandru Gârbacea. Aceasta urma să fie cea mai numeroasă participare românească la Raliul Dakar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici