Raliuri: Etapă europeană cu miză pentru Tempestini şi pentru Maior

Simone Tempestini are de luat o revanşă în etapa europeană de raliuri care începe în această seară în Barum (Cehia), în timp ce Norbert Maior are şansa unică de a urca pe primul loc în clasamentul continental al juniorilor dacă va obţine un rezultat notabil.

49 afișări
Imaginea articolului Raliuri: Etapă europeană cu miză pentru Tempestini şi pentru Maior

Raliuri: Etapă europeană cu miză pentru Tempestini şi pentru Maior

Peste 100 de echipaje sunt confirmate la startul Barum Czech Rally Zlín 2023, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri FIA ERC. Campionii absoluţi ai României, Simone Tempestini şi Sergiu Itu, sunt printre favoriţii la o clasare în topul acestei runde, pe care anul trecut au ratat-o din cauza problemelor financiare. Acea absenţă a fost echivalentă cu ratarea podiumului final în European.

O miză extrem de importantă va fi pentru echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior. Sportivii de la Napoca Rally Academy sunt pe 2 în clasamentul juniorilor, la 5 puncte de prima poziţie, însă norvegianul Ola Nole jr a anunţat că nu va mai concura în acest sezon, în lipsa unui buget. Românii au astfel o şansă unică de a deveni favoriţi să devină campioni europeni.

Fraţii Maior au avut o primă problemă pe traseu, având un accident la antrenamentele oficiale, astfel că o nouă maşină de concurs a fost adusă pentru ca aceştia să poată lua startul în Cehia. Prima probă specială va avea loc vineri seară, de la ora 22:00, iar ultima se va desfăşura duminică, la capătul a 761 de kilometri, dintre care 200 pe probe speciale.

România va mai fi reprezentată de alte două echipaje, Bogdan Cuzma cu portughezul Hugo Magalhaes copilot, şi de cel format din Cristiana Oprea şi Alexia Parteni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici