Rapid a câştigat derbiul cu Dinamo, cu scorul de 2-0

Echipa Rapid Bucureşti a câştigat, cu scorul de 2-0 (1-0), derbiul cu Dinamo Bucureşti, disputat, duminică, în deplasare, în etapa a XV-a a Ligii I, golurile fiind marcate de Cesinha şi Ionuţ Mazilu.

4 afișări
Imaginea articolului Rapid a câştigat derbiul cu Dinamo, cu scorul de 2-0

Rapid a câştigat derbiul cu Dinamo, cu scorul de 2-0

Cesinha a deschis scorul în minutul 22, când, la capătul unei acţiuni personale l-a învins pe Bogdan Lobonţ cu un colţ de la 7 metri lateral stânga, la colţul lung, în vinclu.

Ionuţ Mazilu a ridicat scorul la 2-0, în minutul 56. Cesinha a scăpat pe stânga, i-a pasat în centru lui Mazilu, care din apropierea punctului de la 11 metri a marcat cu un şut în vinclu, în dreapta lui Lobonţ.

Echipa Rapid a fost încurajată de o galerie de aproximativ 1.300 de persoane, între care a luat loc şi acţionarul majoritar al grupării "alb-vişinii", George Copos, însoţit de un bodyguard. La finalul partidei, Copos a coborât în teren şi a mers pe pista de lângă suprafaţa de joc, intrând direct la vestiare.

În ultimele minute ale întâlnirii suporterii rapidişti le-au cerut ironic favoriţilor: "Daţi-le mingea", după câteva minute în care aceasta nu mai fusese atinsă de dinamovişti.

Fanii rapidişti l-au contestat pe antrenorul Mircea Rednic şi la derbiul cu fosta sa echipă, Dinamo. Ei au afişat la începutul meciului un banner pe fond alb-roşu pe care au scris mesajul "Mircea, bine ai revenit acasă!". Rednic a fost apostrofat şi de suporterii dinamovişti, care au afişat, la tribuna a II-a, banner-ul "Mircea, cât ţi-a dat Gigi să baţi pe Dinamo?".

Un alt banner afişat la Peluza Cătălin Hâldan de fanii dinamovişti a fost "Vrem stadion", în timp ce suporterii de la Peluza Sud au afişat următorul mesaj: "De ce să nu dăm cu fumigene dacă fotbalul e în ceaţă? De ce să nu dăm cu torţe şi bombe dacă nimeni nu ne vede?".

În minutul 80, o torţă aruncată din Peluza Cătălin Hâldan a lovit un fotoreporter.

La tribuna oficială au luat loc, pe lângă oficiali de la Dinamo şi Rapid, selecţionerul Victor Piţurcă, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. La meci a asistat şi fostul mijlocaş dinamovist Giani Kiriţă, care a urmărit jocul de la intrarea pe tunelul de acces la vestiare şi care, la pauză, a dat autografe suporterilor de la tribuna a II-a.

Spectatorii au început să părăsească stadionul Dinamo în minutul 75. La finalul meciului pe stadion mai erau circa 2.000 de spectatori, majoritatea la tribuna a II-a, care i-au huiduit pe jucători şi au scandat "Demisia".

Ultima victorie a Rapidului pe terenul celor de la Dinamo a fost obţinută tot cu Rednic ca antrenor, scor 4-3, în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici