Rapid a învins campioana CFR Cluj cu două penalty-uri contestate. „Arbitraj de pe vremea Scorniceştiului”

În etapa a 16-a din Superligă, în Giuleşti, Rapid a dispus, duminică seară, de CFR Cluj cu 2-1.

1851 afișări
Imaginea articolului Rapid a învins campioana CFR Cluj cu două penalty-uri contestate. „Arbitraj de pe vremea Scorniceştiului”

Rapid a învins campioana CFR Cluj din două penalty-uri contestate. „Arbitraj de pe vremea Scorniceştiului”

Rapid a marcat din două lovituri de la 11 metri, transformate de căpitanul Cristi Săpunaru (min. 36) şi de croatul Marko Duganzic (72). Un alt croat, Karlo Muhar, a egalat pentru CFR, în minutul 54, cu o lovitură de cap, după un corner bătut pe 6 metri de Ciprian Deac.

Al doilea penalty a fost acordat după un contact în careu între Andrei Burcă şi fostul său coleg din Gruia, Duganzic. „Centralul” Cătălin Popa nici măcar n-a solicitat intervenţia VAR, deşi părea o fază clară de ţinere reciprocă de tricou. În camera VAR se afla Ovidiu Haţegan.

Crăciunescu n-ar fi dat niciun penalty

„Nu aş fi dat niciodată penalty la aşa ceva”, a tras concluzia Ion Crăciunescu despre al doilea penalty. Fostul mare arbitru FIFA susţine că nici primul penalty nu trebuia acordat, fiind vorba, într-o fază anterioară, de un fault în atac comis de olandezul Kevin Luckassen, atacant la Rapid.

„Arbitraj de pe vremea Victoriei şi a Scorniceştiului. O viciere clară. Dacă vreţi să puneţi un titlu: Popa 2 - CFR 1”, a declarat, la interviul de după meci, Dan Petrescu, „principal” la CFR, dar trecut şi prin Giuleşti, la începutul carierei din antrenor (2003-2004).

Lider în Superligă este Farul, cu 37 de puncte, urmată de Rapid, 32 de puncte, şi de CFR, cu 28 de puncte. Campioana are două meciuri în minus.

CFR o va înfrunta, joi, pe Balkani, meci care o poate duce pe formaţia din Ardeal în primăvara europeană a Conference League. „Mai bine am fi amânat acest meci cu Rapid”, a comentat „Bursucul”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici