Rapid a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA

Echipa Rapid Bucureşti a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul disputat, joi, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, în compania formaţiei FC Nurnberg, în manşa secundă a primului tur al competiţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Rapid a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA

Rapid a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA

Pentru Rapid au marcat Cesinha '15 şi C. Lazăr '90+3, în timp ce FC Nurnberg au înscris prin Kluge '22 şi Misimovici '55.

Rapid a deschis scorul în minutul 15, după ce Marius Măldărăşanu a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Cesinha a marcat cu capul de la şase metri la colţul scurt.

FC Nurnberg a restabilit egalitatea, în minutul 22, atunci când Kluge a înscris, după o ezitare a lui Maftei, de la aproximativ 9 metri, la colţul lung.

Golul calificării echipei FC Nurnberg a fost adus de Misimovici, în minutul 55, care a şutat de la aproximativ 18 metri la colţul lung, surprinzându-l pe portarul Andrade ieşit din poartă.

Totuşi, Rapid a reuşit egalarea, însă nu şi calificarea, în minutul 90+3, când la un corner de pe partea stângă, mingea a ajuns la Costin Lazăr care a trimis-o în poartă din trei metri.

Rapid: 99. Andrade - 21. Săpunaru, 24. Maftei, 23. M.Constantin, 19. Bozovici - 17. Măldărăşanu, 18.N.Grigore (15. C. Lazăr '46), 8. Şt. Grigorie (9. Mazilu '58) - 7. Cesinha, 11. Boya (20. Burdujan '63), 29. Buga. Antrenor: Cristiano Bergodi.

FC Nurnberg: 29. Blazek - 23. Spiranovici, 6. Galaşek, 5. Wolf, 28. Reinhardt - 13. Saenko, 24. Kluge (20. Kennedy '85), 36. Mnari (16. Schmidt '68), 10. Misimovici, 15. Kristiansen - 11. Mintal (9. Haristeas'71). Antrenor: Hans Meyer.

Cartonaşe galbene: C. Lazăr '81 / Wolf '47, Spiranovici '60

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Suedia, condusă la centru de Martin Ingvarsson. El a fost ajutat la cele două linii de Magnus Sjoblom şi Peter Martinsson. Rezervă a fost Ake Andreasson.

Observatorul UEFA pentru arbitri a fost delegat Jiri Ulrich din Cehia.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

După fluierul de start, un suporter de la tribuna a doua a aruncat pe teren o fumigenă, iar un pompier a intrat imediat pe gazon şi a ridicat-o înainte ca arbitrul să oprească jocul.

Imediat după golul lui Cesinha, o altă fumigenă din acelaşi sector al tribunei a fost aruncată în teren, iar crainicul stadionului a făcut apel să nu se mai arunce.

Galeria rapidistă a afişat un banner uriaş, cu mesajul: "Ihr musst wieder 19 jahre warten" (Voi trebuie să mai aşteptaţi încă 19 ani) şi cu o inscripţie prezentând un avion de luptă în alb-vişiniu, care dobora un avion nemţesc şi pilotul se catapulta deja.

Meciul a avut loc chiar în ziua în care Florian Pittiş ar fi împlinit 64 de ani, la staţia de amplificare putând fi auzite melodii ale "Moţului", iar galeria a afişat un portet al său.

La partidă au asistat circa 14.000 de spectatori, din care circa 1.500 de fani germani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici