Rapid, sancţionată de LPF cu interzicerea organizării a două partide pe stadionul propriu

Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat gruparea FC Rapid cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadionul propriu pentru două partide, sancţiune la care se adaugă o penalitate de 40.000 de lei, ca urmare a incidentelor de la partida cu Astra Giurgiu.

143 afișări
Imaginea articolului Rapid, sancţionată de LPF cu interzicerea organizării a două partide pe stadionul propriu

Rapid, sancţionată de LPF cu două meciuri fără spectatori (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

În situaţia în care Comisia de Recurs a LPF nu va schimba decizia Comisiei de Disciplină, echipa Rapid va disputa meciurile cu Gaz Metan Mediaş din etapa a XVI-a a Ligii I (19 noiembrie) şi cu Astra Giurgiu din sferturile de finală ale Cupei României (28 noiembrie) la o distanţă de minimum 60 de kilometri de Bucureşti, informează site-ul lpf.ro

În minutele 8 şi 54 ale meciului de luni, din galeria Rapidului au fost aruncate două petarde în suprafaţa de joc, iar la solicitarea arbitrului suporterii au fost avertizaţi de la staţia de amplificare să nu mai arunce cu obiecte în teren.

De asemenea, jucătorul echipei Rapid, Alexandru Ioniţă, a fost suspendat pentru un meci şi amendat cu 2.000 de lei pentru eliminarea din meciul cu Astra Giurgiu, informează lpf.ro.

Cluburile Steaua şi Dinamo au fost amendat cu câte 20.000 de lei pentru incidentele provocate de fani la meciul direct, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I.

Jucătorii Ivan Petrovici (CSMS Iaşi) şi Zsolt Szilaghy (Universitatea Cluj), eliminaţi în meciul dintre cele două formaţii au fost suspendaţi pentru două jocuri, respectiv unul. Totodată, cei doi jucători au fost amendaţi cu 2.000 de lei (Petrovici) şi 740 de lei (Szilaghy).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici