Rapid - Steaua, scor 0-0

Echipa Rapid Bucureşti a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică seară, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, în compania formaţiei Steaua Bucureşti, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I.

205 afișări
Imaginea articolului Rapid - Steaua, scor 0-0

Rapid - Steaua, scor 0-0 (Imagine: Mediafax Foto)

În minutul 37, stelistul George Ogăraru a trimis balonul în transversala porţii lui Andrade, în urma unei lovituri libere acordate după un fault făcut de J.P. Andrade asupra lui Kapetanos.

Rapid Bucureşti: 99. E. Andrade - 24. Maftei, 3. R. Fernandes, 4. J. P. Andrade, 14. Perjă - 15. C. Lazăr (17. J. P. Pinto '76), 13. Adefemi - 10. J. Cesar (18. Grigore '88), 30. Spadacio, 7. Cesinha (9. Răduţă '90+2) - 11. Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Steaua Bucureşti: 1. Zapata - 2. Ogăraru, 3. D. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 6. M. Rădoi, 30. Tiago Gomes (20. Lovin '90+1) - 16. Nicoliţă, 10. Dayro Moreno (25. Neaga '85), 9. Semedo (28. Stancu '59) - 35. Kapetanos. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonaşe galbene: Maftei '33, Boya '74, Perjă '75, J. P. Pinto '82, Răduţă 90+3 / Tiago '41, Goian '66

Partida a fost arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Tudor (central) - Aurel Oniţa, Octavian Şovre (asistenţi) - Teodor Crăciunescu (rezervă). Observatori au fost delegaţi Sorin Satmari pentru joc şi Nicolae Grigorescu pentru arbitri.

Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria fostului director de marketing al clubului Rapid, Gabriel Fuior, care a decedat în urma unui stop cardiorespirator.

Suporterii formaţiei Rapid au afişat, pe parcursul partidei, mai multe banere: "Sunteţi născuţi prin decrete nu din sentimente", "Din '89 nu v-aţi schimbat deloc / vă dăm o brichetă să vă daţi foc", "Recrutăm liceeni cu 10 la purtare / să fim o peluză ascultătoare", "Club cu istorie cumpărată / speraţi iar la o brichetă aruncată". De asemenea, galeria formaţiei giuleştene de la peluza a II-a au aprins mai multe torţe în timpul meciului.

La partidă au asistat aproximativ 12.000 de spectatori. De asemenea, au fost prezenţi unul dintre acţionarii minoritari, Jean Valvis, doi membri ai Consiliului de Adminsitraţie, Alexandru Bunea şi Constantin Toam, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, selecţionerul Victor Piţurcă, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Viorel Păunescu, şi fostul patron al clubului Progresul Bucureşti, Constantin Iacov. De la partidă au lipsit ambii acţionari majoritari ai FC Rapid, Fathi Taher şi George Copos.

La pauză, în timpul încălzirii, Florin Lovin a fost huiduit de suporteii rapidişti, care nu au uitat că la meciul din sezonul trecut a făcut presiuni asupra arbitrului Alexandru Deaconu să oprească partida după ce mai multe obiecte au fost aruncate în teren, iar Rapid a pierdut meciul la "masa verde", după scandalul "bricheta".

Jucătorul George Ogăraru a fost scuipat de mai mulţi spectatori de la tribuna 0, la un aut. În momentul în care Dorinel Munteanu ieşea la marginea terenului pentru a da indicaţii tactice, o parte dintre fani băteau cu palmele pe copertina băncii tehnice.

În minutul 87, din galeria Stelei s-a mai aruncat o petardă, care a produs din nou panică la tribuna oficială, suporterii intrând din nou în conflict cu oficialii LPF.

Antrenorul rapidist Jose Peseiro nu a putut conta la acest meci pe jucătorii Claudio Pitbull, Marius Constantin (accidentaţi) şi Vladimir Bozovici (suspendat), în timp ce tehnicianul stelist Dorinel Munteanu nu i-a avut la dispoziţie pe Ifeanyi Emeghara şi Ovidiu Petre.

Adrian Neaga a fost reţinut în lotul de 18 jucători pentru prima oară după o pauză de două luni. Ultima partidă din Liga I la care Neaga a făcut parte din lot a fost cea cu Farul Constanţa, din etapa a VII-a, încheiată cu scorul de 4-1 pentru gruparea din Bulevardul Ghencea, disputată la 13 august.

Steaua a ajuns la al zecelea meci consecutiv fără victorie în toate competiţiile, record negativ unic în istoria clubului. Totodată, Steaua a ajuns la al şaselea meci consecutiv fără succes în Liga I. Ultima victorie a "roş-albaştrilor" în acest sezon a avut loc la 21 septembrie, 4-0 cu Gaz Metan Mediaş în etapa a VIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici