Răpitorii tatălui lui Diaz acuză guvernul columbian că nu facilitează eliberarea

Răpitorii tatălui lui Luis Diaz, atacantul lui Liverpool, au trimis un nou comunicat şi au avertizat asupra întârzierilor în ceea ce privesc „garanţiile de securitate" pe care le-au solicitat din partea guvernului columbian.

199 afișări
Imaginea articolului Răpitorii tatălui lui Diaz acuză guvernul columbian că nu facilitează eliberarea

Pentru a facilita eliberarea tatălui lui Luis Diaz, răpitorii doresc garanţii de securitate din partea guvernului columbian.

În urmă cu nouă zile, organizaţia de gherilă de stânga ELN din Columbia l-a răpit pe tatăl lui Luis Diaz. Organizaţia a continuat negocierile de pace cu guvernul columbian şi a promis că îl va elibera pe tatăl jucătorului de la Liverpool, dar nu a făcut încă acest lucru.

Într-o declaraţie emisă sub semnătura comandantului Jose Manuel Martinez Quiroz, unul dintre liderii unităţii, gruparea de gherilă a cerut suspendarea operaţiunilor de securitate pentru a preveni alte întârzieri, dar s-a angajat să îşi respecte cuvântul dat cu privire la eliberarea victimei.

"Pe 2 noiembrie, am informat ţara despre decizia de a-l elibera pe domnul Luis Manuel Díaz, tatăl jucătorului Luis Díaz. De la acea dată, am început procesul pentru a realiza acest lucru cât mai curând posibil. Facem eforturi pentru a evita incidentele cu forţele guvernamentale", se arată în declaraţia, citată de Goal.

"Zona este în continuare militarizată, se efectuează survoluri, se debarcă trupe, se difuzează şi se oferă recompense în cadrul unei operaţiuni intense de căutare. Această situaţie nu permite executarea rapidă şi în siguranţă a planului de eliberare, în care domnul Luis Manuel Díaz nu este în pericol.

"Dacă operaţiunile continuă în zonă, acestea vor întârzia eliberarea şi vor creşte riscurile. Înţelegem angoasa familiei Díaz Marulanda, căreia îi spunem că ne vom ţine cuvântul de a-l elibera unilateral, imediat ce vom avea garanţii de securitate pentru desfăşurarea operaţiunii de eliberare."

Diaz a făcut un apel la eliberarea tatălui său după ce a egalat pentru Reds în meciul cu Luton Town din Premier League, scor 1-1. Atacantul lui Liverpool şi-a ridicat tricoul pentru a dezvălui cuvintele "Libertad para papa" (Libertate pentru tata) după ce a marcat golul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici