Rashford, mai mult decât un fotbalist. Tânărul jucător de la Manchester United se implică în campanii pentru ajutorarea copiilor săraci

  • Jucătorul lui Man United este protagonistul unui documentar BBC
  • Tema este uriaşa campanie de a hrăni copii săraci ai Angliei
  • Mama lui avea trei slujbe pentru a-şi putea întreţine familia
197 afișări
Imaginea articolului Rashford, mai mult decât un fotbalist. Tânărul jucător de la Manchester United se implică în campanii pentru ajutorarea copiilor săraci

FOTO: Instagram @marcusrashford

Marcus Rasford este, începând cu acest an, mai mult decât un fotbalist în Premier League. A devenit un exemplu internaţional de vedetă care îşi foloseşte notorietatea pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

„Acesta a fost începutul a tot. Domnule Prim-ministru, mama a lucrat mai multe slujbe, pe salariul minim, pentru a noi, copii, să avem ce pune pe masă. Nu a fost suficient. Sistemul nu e construit pentru ca familii ca a mea să reuşească, indiferent de cât de mult lucra mama”, a afirmat el pentru BBC.

Documentarul se axează pe traseul lui Rashford, de la star de fotbal la omul care a creat cea mai mare campanie din Marea Britanie împotriva foametei. Contribuţia lui a fost esenţială pentru introducerea de mâncare gratuită în şcoli, pentru copii proveninţi din familii cu un venit modest.

În iunie 2020, campania lui strânsese deja 22 de milioane de euro, necesari pentru 3 milioane de mese gratuite. I-a scris Prim-Ministrului britanic, rugându-l să schimbe decizia de a nu oferi mese gratuite pe perioada vacanţei de vară. Multe familii aveau să rămână cu un venit şi mai mic din cauza pandemiei.

Englezul de la Manchester United, în vârstă de 23 de ani, are suficient de mulţi bani încât să îi ajungă până la sfârşitul vieţii. Însă nu întotdeauna lucrurile au stat aşa. Mama lui a avut trei slujbe pentru a putea să îşi crească copiii şi a le oferi o educaţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici