Raţ: Lucescu aşteaptă ca să fac totul cât mai bine

Jucătorul formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, a declarat, pentru site-ul său oficial, că antrenorul Mircea Lucescu aşteaptă ca el să facă totul cât mai bine, să fie un exemplu pentru ceilalţi jucători.

16 afișări
Imaginea articolului Raţ: Lucescu aşteaptă ca să fac totul cât mai bine

Raţ: Lucescu aşteaptă ca să fac totul cât mai bine

"Avem o relaţie pur profesională, eu sunt jucător, dânsul este antrenor, avem o misiune comună şi trebuie să o îndeplinim. Pe undeva e normal să apăra discuţii, deoarece dânsul se aşteaptă ca eu să fac totul cât mai bine, să dau un exemplu, pentru că suntem amândoi români într-o ţară străină. Câteodată este mulţumit de mine, câteodată nu, dar aşa se întâmplă şi cu alţi colegi de-ai mei. Nu putem fi perfecţi, suntem doar oameni. Din păcate, presa din România, în căutarea senzaţionalului, abia aşteaptă să afle asemenea mici dispute pentru a le transforma în adevărate scandaluri", a declarat Raţ într-un interviu publicat pe site-ul www.razvanrat.ro.

Fundaşul român recunoaşte că un posibil transfer la formaţia Juventus Torino l-ar încânta şi spune că, deşi nu există o ofertă scrisă, patronul grupării ucrainene nu va accepta o sumă mai mică de şase şau şapte milioane de euro: "Sună bine Juventus, dar, deocamdată, nu sunt decât zvonuri, iar de la asemenea vorbe aruncate aiurea până la un transfer la această echipă monumentală este un drum incredibil de lung. N-am discutat nimic, atât timp cât nu avem o hârtie oficială, un fax, orice. Am avut diverse cote de-a lungul anilor, dar niciodată ştacheta nu a fost lăsată sub 6-7 milioane de euro".

Referitor la parcursul echipei naţionale în preliminariile Campionatului Mondial, Raţ spune că România ar avea mai multe şanse de calificare la turneul final dacă ar acumula 6 puncte în meciurile cu Serbia şi Austria. "Dacă ne gândim la punctele acumulate şi la cum am jucat cu Lituania acasă e puţin, dacă punem în balanţă evoluţia cu Franţa, când am fost egalaţi doar din cauza ghinionului, e OK. E o grupă extrem de dificilă, dar dacă vom aduce 6 puncte din întâlnirile cu Serbia şi Austria atunci ne putem gândi la Africa de Sud. Oricum trebuie să fim foarte atenţi deoarece se vor pierde multe puncte «pe drum» şi în cazul în care vom gestiona paşii greşiţi ai adversarilor, atunci avem şanse reale de calificare", a mai spus Raţ.

Jucătorul formaţiei Şahtior Doneţk consideră că CFR Cluj poate fi considerată cea mai bună echipă din campionatul intern, datorită rezultatelor obţinute în Liga Campionilor: "Clujul, fără îndoială, pentru că a dovedit după aproape 20 de ani că o echipă din provincie are puterea să câştige campionatul şi să facă şi eventul. Plus că evoluţiile de început din grupele Champione League au fost excelente. Până la urmă au cedat, dar au lăsat o impresie frumoasă. Nu e uşor să învingi Roma în deplasare şi să faci egal cu Chelsea acasă!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici