Raţ: Vrem să nu pierdem, deşi Olanda este peste noi din multe puncte de vedere

Fundaşul Răzvan Raţ a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că jucătorii echipei naţionale a României îşi propun în primul rând să nu piardă meciul cu Olanda din premilinariile CM 2014, deşi adversarii sunt superiori din mai multe puncte de vedere.

143 afișări
Imaginea articolului Raţ: Vrem să nu pierdem, deşi Olanda este peste noi din multe puncte de vedere

Raţ: Vrem să nu pierdem, deşi Olanda este peste noi din multe puncte de vedere (Imagine: Mircea Rosca - MediafaxFoto)

"E normal ca lumea să se aştepte la un rezultat pozitiv şi cu Olanda pentru că am făcut un meci bun în Turcia. Ce va fi, vom vedea, noi vrem să nu pierdem, pentru că Olanda este favorita acestei grupe şi este peste noi din multe puncte de vedere. Este un meci care pe care, un meci care oarecum decide primul loc al grupei. Vom vedea, eu am încredere, mereu am fost optimist", a spus fundaşul.

El a menţionat că este important ca în meciul cu Olanda jucătorii să nu se considere învingători dinainte. "E important să nu zburăm, să fim cu picioarele pe pământ, să fim conştienţi că nu suntem dinainte învingători cu Olanda. Pentru că dacă vom câştiga acest rezultat va fi o surpriză. Olanda este o forţă şi are în componenţă jucători de o valoare incontestabilă. O victorie ar face din România favorita grupei pentru că am lua practic o opţiune importantă. Ultima oară când am întâlnit Olanda în preliminarii am reuşit să le luăm patru puncte din cele două întâlniri şi am terminat grupa pe primul loc. Şi acum, dacă am câştiga la Bucureşti şi am face egal în deplasare consider că am putea emite pretenţii la primul loc", a precizat jucătorul formaţiei Şahtior Doneţk.

Raţ doreşte ca suporterii care vor veni la stadion să aibă răbdare cu jucătorii şi să nu îi critice la prima pasă greşită. "Sperăm să mulţumim oamenii care vor veni la stadion şi pe cei care ne vor urmări din faţa televizoarelor. Avem nevoie de suporteri ca să ne susţină, ne bucurăm că am ajuns să jucăm cu 50.000 de oameni în tribună. Va fi o presiune în plus pentru noi pentru că ştim că trebuie să îi mulţumim pe români. Românii se pricep la fotbal şi sper să nu ne taxeze când vom mai greşi vreo minge. De aceea spun că publicul poate fi un atu, dar în acelaşi timp şi o presiune în plus", a explicat Răzvan Raţ.

Fundaşul susţine că o calificare la Cupa Mondială ar înseamna pentru el un vis împlinit. "Pentru mine calificarea ar înseamna încă un vis împlinit. Penultimul vis pe care îl am în cariera de jucător. Ultimul ar fi să joc într-o finală de Liga Campionilor sau măcar într-o semifinală", a adăugat Raţ.

Echipa naţională a României va întâlni Olanda, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cele două echipe fiind neînvinse şi ocupând primele locuri ale Grupei D cu maximum de puncte, după câte trei meciuri.

Echipa naţională a României va întâlni Olanda, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondial din 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici