Raul s-a despărţit de Real Madrid după 16 ani

Emblematicul căpitan al formaţiei Real Madrid, Raul Gonzalez Blanco, s-a despărţit, luni, de echipa spaniolă, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la stadionul Santiago Bernabeu, la eveniment fiind prezente, alături de el, trofeele câştigate în cei 16 ani petrecuţi de fotbalist la clubul iberic.

26 afișări
Imaginea articolului Raul s-a despărţit de Real Madrid după 16 ani

Raul s-a despărţit de Real Madrid după 16 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o zi foarte grea şi dificilă pentru mine. Iubesc fotbalul mai presus de orice şi să fiu fotbalist al echipei Real Madrid este cel mai mare vis pe care mi-l pot imagina. Am încercat să fac totul pentru acest club. Astăzi toţi ştiu că în fiecare meci am încercat să dau tot ce-i mai bun din mine. Mulţumesc clubului, tuturor celor care m-au susţinut în toţi aceşti ani, celor care au fost alături de mine", a declarat Raul, vizibil emoţionat, informează La Vanguardia.

Alături de jucător s-au aflat, la ceremonie, preşedintele clubului Real Madrid şi toate trofeele din cariera lui Raul la nivel de club: şase trofee ale campionatului Spaniei, trei ale Ligii Campionilor, două intercontinentale, patru Supercupe ale Spaniei şi una a Europei.

Florentino Perez i-a urat succes fotbalistului, care va evolua din sezonul viitor la FC Schalke 04 Gelsenkirchen. "A fost cel mai bun dintre cei buni. Este un jucător pe care nu îl vom uita pentru că nu vrem să îl uităm", a adăugat el, precizând că această despărţire nu este "un adio, ci un la revedere", deoarece un fotbalist ca Raul "trebuie să fie la Real Madrid".

În timpul ceremoniei, pe un ecran uriaş şi mai multe monitoare a fost proiectată o imagine a fotbalistului, lovindu-se cu pumnul în piept, pe inimă şi pe emblema clubului. De asemenea, pe fondul muzical al melodiei Human a trupei The Killers au fost prezentate imagini din cariera lui Raul.

La eveniment au fost prezenţi mai mulţi oficiali ai clubului Real Madrid şi câteva sute de suporteri, pe care Raul i-a salutat cu emoţie.

"Nu vă voi uita niciodată. Real Madrid a fost casa mea. Astăzi începe o nouă etapă. Am fost foarte fericit la Real Madrid şi voi fi întotdeauna dispus să ajut clubul cu tot ce pot", a afirmat emblematicul atacant.

Raul, în vârstă de 33 de ani, juca la Real Madrid din 1994. El a evoluat în 740 de meciuri pentru echipa madrilenă şi a înscris 323 de goluri.

( Material realizat de Lelia Bolat, lelia.bolat@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici