Răzvan Lucescu: Atmosfera în lot este excelentă, jucătorii sunt foarte motivaţi

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, joi, la Piatra Neamţ, într-o conferinţă de presă, că atmosfera în lotul echipei naţionale este foarte bună, iar jucătorii sunt motivaţi înaintea debutului în preliminariile Campionatului European din 2012.

14 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Atmosfera în lot este excelentă, jucătorii sunt foarte motivaţi

Răzvan Lucescu: Atmosfera în lot este excelentă, jucătorii sunt foarte motivaţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Pentru noi este un moment frumos, un prilej de bucurie şi de satisfacţie că am ajuns la startului acestei campanii de calificare. În sfârşit, ne aflăm în faţa unui meci oficial, în care va trebui să ne concentrăm şi să jucăm gândindu-ne la ceea ce urmează. Atmosfera este excelentă, jucătorii sunt foarte motivaţi, i-am văzut implicaţi la antrenamente, chiar dacă în presă s-a încercat prezentarea unei alte feţe a echipei naţionale. Am fi vrut ca, în astfel de momente, să avem parte de sprijinul presei, pentru că interesul ca echipa naţională să se califice la un turneu final este al tuturor. Timpul în care ne-am pregătit a fost foarte scurt, însă am încercat ca, în această perioadă, să îi cunosc cât mai bine pe jucători şi fotbalul românesc. Ştim că va fi o atmosferă extraordinară în tribune şi suporterii vor veni în număr mare să ne susţină, iar noi vom face totul pentru a obţine această primă victorie", a spus Răzvan Lucescu.

Întrebat despre aşteptările pe care le are de la fundaşul Cosmin Contra, selecţionerul a răspuns că se bazează pe jucătorul de 34 de ani: "Am foarte mare încredere în Contra. Am mai spus că, atunci când voi avea nevoie de serviciile sale, voi apela la el. L-am sunat şi mi-a spus că vine cu cea mai mare plăcere, sper la un răspuns foarte bun din partea sa şi pe teren".

Lucescu s-a declarat optimist în privinţa echipei sale: "Ceea ce se întâmplăm în această în ţară, în toate domeniile, poate crea o stare de pesimism. Dar ceea ce s-a întâmplat cu echipa naţională în ultimul an şi mai ales în ultima săptămână mă face să fiu optimist. Jucătorii sunt motivaţi, unii dintre ai au şansa să ajungă prima oară la un turneu final, iar pentru alţii ar putea fi ultima oară. Avem nevoie de organizare şi de caracter, iar eu cred că le avem pe toate".

Mijlocaşul echipei naţionale Mirel Rădoi s-a declarat impresionat de atmosfera de la Piatra Neamţ, însă şi-ar dori mai mult sprinjin moral şi din alte părţi: "Chiar dacă preşedintele federaţiei şi ceilalţi din domeniu nu prea au încredere în noi, noi ne dorim să câştigăm primele două meciuri şi să pornim pe un drum bun în această campanie, să mergem în Franţa cu încredere. Poate nu avem valoarea celor care au fost înaintea noastră la echipa naţională şi ne dorim mai mult sprijin. La Piatra Neamţ avem parte de o atmosferă frumoasă. Chiar am rămas surprins ieri de suporterii care ne-au aplaudat la antrenament. Din păcate, nu se întâmplă aşa şi în alte locuri din ţară. Absenţa lui Chivu la primul joc este o pierdere importantă, m-aş bucura să câştigăm şi fără el. Nu este important cine poartă banderola de căpitan la acest meci, pentru că echipa naţională are un căpitan şi ne pare rău că lipseşte la meciul de vineri".

Rădoi a mai spus că albanezii au jucători valoroşi, care însă se apără aproape cu toată echipa: "Echipa Albaniei este foarte bine organizată defensiv, dar se apără cu aproape toată echipa. Au jucători foarte buni, din campionate puternice, dar punctul lor forte este jocul de echipă".

Câţiva jucători ai echipei naţionale au fost, joi, la ora 11.00, la un restaurant unde au jucat biliard şi au stat până la ora 12.30.

Delegaţia Albaniei, care cuprinde 40 de persoane, a sosit la Piatra Neamţ, joi, la ora 13.30.

Partida România - Albania va avea loc vineri de la ora 21.00, pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, iar meciul Belarus - România este programat în data de 7 septembrie, de la ora 20.30, la Minsk, ambele în preliminariile Campionatului European din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici