Răzvan Lucescu: Avem 50 la sută şanse de calificare

Antrenorul Răzvan Lucescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa Rapid are 50 la sută şanse de calificare în grupele Ligii Europa în dubla manşă din play-off, în care va întâlni formaţia poloneză Slask Wroclaw.

85 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Avem 50 la sută şanse de calificare

Răzvan Lucescu: Avem 50 la sută şanse de calificare (Imagine: Rayvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu putem vorbi de o favorită, există două meciuri şi ambele echipe au şanse egale, 50-50 la sută. Bineînţeles că noi trebuie să facem totul pentru a ne califica. Tragerea la sorţi nu este nici imposibilă, nici uşoară. Însă e clar că pentru a merge mai departe e nevoie de foarte multă muncă. E o greşeală pentru un antrenor să transmită un mesaj de linişte de siguranţă, noi trebuie să fim foarte atenţi. Primul obiectiv pentru noi rămâne intrarea în grupele Liga Europa, apoi să câştigăm campionatul şi Cupa României", a spus tehnicianul rapidist.

Lucescu susţine însă că România are un campionat mai puternic decât Polonia.

"De acum ne vom îndrepta atenţia către campionatul Poloniei. Ştim că Slask Wroclaw a încheiat sezonul sezonul trecut pe locul doi, au în componenţă un jucător din Argentina, unul din Bosnia, unul din Belarus, unul din Olanda, unul din Slovacia şi unul din Slovenia. Însă dacă facem o comparaţie avem un atu, deoarece campionatul nostru este mai puternic decât cel din Polonia. Adversara noastră poate pune probleme, pentru că este o echipă nordică, se luptă pentru fiecare minge, dar nu are valoarea tehnică a formaţiilor din România", a precizat el.

Tehnicianul a adăugat că toate cele cinci formaţii româneşti au şanse de calificare în grupele Ligii Europa.

"Tragerea la sorţi pentru formaţiile româneşti a fost pozitivă. Cred că fiecare echipă are şanse de calificare, nu sunt meciuri dure. Este un moment bun pentru fotbalul românesc pentru că obţinând victorii strângem puncte pentru România", a menţionat antrenorul.

În opinia lui, Gaz Metan Mediaş a obţinut "o calificare uriaşă" eliminând în turul trei preliminar al Ligii Europa formaţia germană FSV Mainz.

"Gaz Metan a obţinut o calificare uriaşă, a avut un adversar greu, mai ales că a fost prima lor experienţă europeană. Chiar dacă cei din Germania au ratat foarte mult şi au demonstrat că au o echipă superioară, Gaz Metan a reuşit să meargă mai departe prin această dorinţă de a se autodepăşi. Această calificare le va da o experienţă deosebită", a precizat tehnicianul.

În ceea ce priveşte dubla manşă dintre Dinamo şi NK Varazdin din turul trei preliminar, Răzvan Lucescu a explicat că formaţia condusă de Liviu Ciobotariu trebuia să îşi asigure calificarea încă din meciul de la Bucureşti.

"Dinamo a făcut ce trebuia să facă. Singuri şi-au complicat existenţa prin acel 2-2 de la Bucureşti, un rezultat mincinos pentru că de fapt calificarea trebuia tranşată din prima manşă. În Croaţia ei au reuşit să întoarcă rezultatul şi au obţinut această calificare", a mai spus Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici