Răzvan Lucescu dezminte informaţiile potrivit cărora ar fi accidentat mortal o tânără de 21 de ani

Antrenorul echipei Rapid, Răzvan Lucescu, dezminte într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, informaţiile publicate de Evenimentul Zilei, conform cărora ar fi accidentat mortal o tânără de 21 de ani, Georgica Miu, şi cere să îi fie lăsată familia în pace.

1825 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu dezminte informaţiile potrivit cărora ar fi accidentat mortal o tânără de 21 de ani

Răzvan Lucescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Tehnicianul menţionează că soţia sa, Ana Maria, a fost la volanul maşinii la momentul evenimentului rutier din 1991, deşi publicaţia respectivă îl citează pe tatăl fetei, Lincu Miu, care susţine că Răzvan Lucescu a provocat accidentul.

"Sunt surprins şi dezamăgit că după 21 de ani de la producerea unui eveniment tragic un ziar central din România publică un subiect fără acoperire. Procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, considerând că accidentul s-a produs din cauza victimei. În concluzie, îi rog pe cei care vor să terfelească numele Lucescu să-mi lase familia în pace! Întotdeauna mi-am apărat familia şi niciodată n-am aruncat o faptă a mea pe umerii altei persoane. Soţia mea regretă că n-a avut nicio posibilitate de a evita accidentul. Victima a traversat printr-un loc nepermis, aşa cum s-a constatat şi în anchetă. Îi inteleg durerea domnului Miu, dar asta nu-i dă dreptul să arunce cu noroi în familia Lucescu. Deşi este nevinovată, şi soţia mea este o victimă a acelui accident, deoarece nu poate uita acea zi fatidică. De multe ori îmi pare rău că n-am fost eu la volan, dar, de fiecare dată, îmi dau seama că nimeni nu putea evita acel accident, ţinând cont de faptul că victima a sărit în faţa maşinii. Ştiu că mass-media joacă un rol important şi că eu, ca persoană publică, sunt un subiect de presă, însă nu accept să fiu batjocorit! Şi, cu atât mai mult, nu accept ca viaţa mea, a soţiei mele şi a familiei mele să devină bătaie de joc!", precizează antrenorul.

Răzvan Lucescu îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în justiţie pe autorii articolului şi afirmă că aceştia au căutat "un senzaţional fără acoperire", având în vedere accidentul tatălui său, Mircea Lucescu, din 6 ianuarie.

"Ţin să le transmit celor care au scris acest articol că mizeria cu care aruncă acum în familia mea se va întoarce împotriva lor, pe căi legale. Acest subiect nu reprezintă o noutate. Aceleaşi informaţii au mai apărut în presă în 1993 şi 2006 şi, de aceea, nu înţeleg de ce se trag sforile pentru ca acest eveniment să fie readus în atenţie. Consider că jurnaliştii care au repus acest caz pe tapet au căutat un «senzational» fără acoperire. Cred că aceşti ziarişti n-au dat dovadă de deontologie profesională. Unde este independenţa, neutralitatea şi imparţialitatea jurnalistului? În acest articol este prezentată doar varianta unei părţi, care nici măcar n-a fost martor al evenimentului şi, mai mult, se ghidează după zvonuri. În acest context, ziariştii care au semnat acest articol se află într-o mare eroare asupra situaţiei de fapt. Dacă ar fi încercat să afle informaţii legate de anchetă de la autorităţile care s-au ocupat de acest caz, ar fi aflat adevărul. În consecinţă, îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în instanţă pentru calomniile proferate la adresa mea şi a familiei mele", a spus Lucescu.

Tehnicianul echipei Rapid susţine că afirmaţiile lui Lincu Miu, conform cărora ar mai fi omorât o persoană într-un accident de maşină, sunt "atacuri murdare".

"S-au spus multe şi se vor mai spune multe neadevăruri despre familia mea. Personal, am fost facut «homosexual», «ţigan» şi «swinger» de persoane care au încercat să lovească în munca mea şi a tatălui meu. N-am renunţat însă niciodată să ţin capul sus. Am decis să merg înainte şi să rezist presiunilor. Voi rămâne pe poziţii şi în acest caz, deoarece am conştiinţa curată. Ştiu că acel accident nu s-a produs din cauza soţiei mele, ştiu că eu n-am fost la volan în acel moment, ştiu că victima a comis o imprudenţă fatală, ştiu că autorităţile au decis neînceperea urmăririi penale, ştiu că acel tată nu-şi va uita copilul dispărut, şi ştiu că soţia mea a devenit, fără să vrea, o victimă. Totuşi, nu ştiu motivul pentru care domnul Miu s-a decis să atace familia Lucescu. Am citit cu stupoare declaraţiile făcute de dumnealui şi constat cu dezamăgire că familia Lucescu a devenit un monstru în ochii săi, bazându-se însă doar pe afirmaţii emoţionale, neconfirmate. Conform spuselor domnului Miu, eu mai omorâsem o persoană, într-un alt accident! Acestea sunt atacuri murdare! Nu înţeleg de unde apar astfel de născociri. Mai mult, domnul Miu nu s-a mulţumit doar cu Răzvan Lucescu, dar l-a atacat şi pe Mircea Lucescu, pe care l-a facut «beţiv» şi «securist», şi l-a acuzat de muşamalizarea cazului. Să acuzi un om că este securist deoarece pleacă în străinitate în calitate de fotbalist sau de antrenor mi se pare ceva desprins dintr-o altă lume", adaugă Răzvan Lucescu.

Antrenorul rapidist menţionează că aceste atacuri din ultima vreme vor întări şi mai mult familia Lucescu. "Cred că cineva doreşte să demonstreze că familia Lucescu şi-a făcut un nume în România şi în lume călcând pe cadavre. Ştiu că există multă invidie la adresa numelui Lucescu. Pot să accept invidia, dar nu sunt de acord cu ura născută dintr-un neadevăr. Cred că aceste noi atacuri la adresa numelui Lucescu vor să denigreze o familie. Le transmit celor care le întreprind că aceste mizerii vor întării şi mai mult familia Lucescu", încheie comunicatul Răzvan Lucescu.

Cotidianul Evenimentul Zilei a publicat o serie de declaraţii ale lui Lincu Miu, tatăl tinerei Georgica Miu care a murit în urma accidentului rutier din 1991. Lincu Miu susţine că Răzvan Lucescu a fost la volanul maşinii în momentul accidentului, dar a schimbat locul cu soţia sa deoarece era băut în acel moment. "Lucescu Răzvan, el a fost la volan. A sărit de la volan. Martorii care au fost mi-au spus asta, se găsesc declaraţiile în dosar. Mi-au zis că a sărit de la volan şi a lăsat-o pe nevastă-sa în locul lui. S-a dat jos pentru că el n-avea nici permis, era şi băut! Şi cu două luni înainte mai făcuse un accident, mai omorâse o persoană. Şi umbla fără permis, şi băut la volan!", a afirmat Lincu Miu.

De asemenea, tatăl victimei susţine că familia Lucescu a muşamalizat accidentul, procurorii dispunând în final neînceperea urmăririi penale. "S-a aranjat, s-a muşamalizat toată treaba. Răzvan m-a chemat o dată la poliţie. S-a dus la secţie în lipsa mea, m-a chemat acolo şi a vrut să-mi dea «material». A vrut să-mi dea nişte «material» ca să-i fac obiceiurile fetei, tot ce trebuie, dar eu am refuzat. Nu dau viaţa copilului pentru bani. N-am vrut să primesc un leu", a explicat Lincu Miu în Evenimentul Zilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici