Răzvan Lucescu: Este un meci amical, dar rezultatul e extrem de important

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat vineri seară, la Varşovia, într-o conferinţă de presă, că rezultatul meciului cu Polonia contează foarte mult, chiar dacă este doar un amical, informează publicaţia Onet.

22 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Este un meci amical, dar rezultatul e extrem de important

Răzvan Lucescu: Este un meci amical, dar rezultatul e extrem de important (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Aş fi ipocrit să spun că nu mă interesează rezultatul. E un meci amical, dar rezultatul e cel mai important. Va fi un joc dificil. Polonia este organizatoare a CE din 2012, iar jucătorii încep acum o nouă perioadă, plină de entuziasm. Orice fotbalist îşi doreşte să joace la o asemenea competiţie, iar Polonia are asigurată participarea. Fotbalul polonez e disciplinat, sunt jucători buni. Noi trebuie să ne revenim după eşecul din Serbia. Meciul cu Polonia a important pentru noi deoarece se întorc la lot o serie de jucători şi vreau să-i urmăresc", a spus Lucescu pentru presa poloneză prezentă la conferinţă.

Răzvan Lucescu a spus că nu mai vrea să comenteze situaţia lui Adrian Mutu.

"Contăm însă la acest meci pe Daniel Niculae, care îl are coechipier la Auxerre pe atacantul Poloniei, Jelen. Ne dorim să formăm o echipă care să lupte pentru calificarea la CE. Vreau să mă bazez pe acest grup, dar cine ştie, e dificil de prezis ce se va întâmpla până în septembrie 2010, când încep preliminariile", a comentat tehnicianul "tricolorilor".

Într-un interviu acordat publicaţiei Futbol News, Răzvan Lucescu a anunţat echipa de start pentru meciul amical de sâmbătă: Pantilimon - Maftei, Rădoi, Chivu, Raţ - M. Roman, Codrea, I. Apostol, Cr. Tănase - D.Niculae, Marica.

"Îmi place stilul naţionalei Poloniei, dar un lucru care lipseşte e agresivitatea. Îmi plac Jelen şi Lewandowski. Generaţia de aur a României a fost acum ceva vreme, locul opt la CM a fost un real succes. Echipa de atunci avea o mare personalitate. Nu se pot face comparaţii între generaţii. Acum e cu totul altceva, multe lucruri sunt diferite. Chiar şi atitudinea jucătorilor s-a schimbat. Pot spune că stăm mai rău ca atunci din punct de vedere tehnic", a mai spus Lucescu.

La rândul său, mijlocaşul polonez Kamil Kosowski a afirmat că nu se teme de niciun jucător din naţionala României.

"Sper să facem un meci bun cu România, să arătăm că stilul nostru s-a îmbunătăţit. Trebuie să jucăm frumos, atractiv. Să nu uităm totuşi că nu jucăm cu San Marino sau Liechtenstein, ci cu România, care dispune de jucători valoroşi. Oricum, nu mi-e frică de nimeni, şi ei sunt tot oameni. Poate că unii dintre ei joacă la echipe mai bune din campionate mai puternice, dar noi jucăm pe teren propriu. Sper să câştigăm, iar noul antrenor să debuteze cu o victorie", a spus Kosowski.

Partida amicală dintre selecţionatele Poloniei şi României este programată sâmbătă, de la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici