Răzvan Lucescu: L-am "terorizat" pe Cristi Chivu cu întrebările, dar e un băiat senzaţional

Tehnicianul echipei FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat că a petrecut foarte mult timp la Milano cu fundaşul român Cristian Chivu pe care "l-a terorizat" cu întrebările despre ce înseamnă Inter Milano.

15 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: L-am "terorizat" pe Cristi Chivu cu întrebările, dar e un băiat senzaţional

Cristian Chivu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îl ştiam pe Cristi Chivu, dar recunosc, aveam o relaţie în care ne salutam şi cam atât, nu era o relaţie de prietenie. Acum, după ce l-am cunoscut, pot spune fără să greşesc, că e un băiat cu un mare caracter. Noi mergeam dimineaţa împreună şi cred că l-am terorizat cu atâtea întrebări. El a fost însă incredibil. A răspuns cu răbdare şi interes la tot ce întrebam. Şi el la rândul lui îl respectă pe Jose Mourinho, dar Cristi este senzaţional pentru că arată respect faţă de toată lumea. Normal, îl mai recunoştea lumea pe stradă sau în maşină, însă nu era deloc deranjat de acest lucru, şi stătea cu toţi. Şi la întâlnirea cu sponsorii sau cu angajaţii clubului, Cristi Chivu a fost tare prietenos, a dat autografe, a făcut poze. Este la fel, acelaşi om, indiferent cu cine ar vorbi, şi oricât de obosit ar fi. Asta spune extrem de multe despre ce caracter are Cristi Chivu", a declarat Răzvan Lucescu.

Răzvan Lucescu spune că a descoperit la Inter Milano un alt fel de a-ţi "pedepsi" fotbaliştii care nu te mulţumesc în anumite momente, din diverse motive. "La Inter am descoperit un alt lucru interesant. Mourinho nu dă amenzi fotbaliştilor săi. El îi trimite în tribună sau pe bancă dacă ceva îl deranjează. Mi-a spus că el nu dă niciodată explicaţii jucătorilor săi pentru aceste decizii, dar fotbaliştii ştiu că are mereu uşa deschisă pentru cei care doresc să afle motive. Este extrem de bine pregătit chiar şi în acest sens, şi are mereu argumentele necesare pentru a le explica de ce a acţionat aşa. Chiar şi Cristi îmi spunea că pentru fotbalişti să fie trimişi în tribună este extrem de dureros şi că este o pedeapsă pe care în mod clar o simt mai puternic decât dacă ar fi amendaţi, şi din acest motiv, ei încearcă să evite pe cât posibil acest lucru".

Tehnicianul formaţiei FC Braşov l-a întrebat în decursul săptămânii pe Jose Mourinho ce consideră ca fiind mai important într-o echipă, gestiunea grupului sau pregătirea, iar răspunsul portughezului i-a plăcut foarte tare. "L-am întrebat care e mai important şi el mi-a explicat că în gestiunea grupului îţi exprimi toată sensibilitatea ta şi e important să transmiţi foarte bine aceasta fotbaliştilor, pentru că asta ajută extrem de mult şi la pregătire", a adăugat Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici